Un vițel de 105 kg la fătare uimește o fermă din Anglia - Revista Ferma
2 minute de citit

Un vițel de 105 kg la fătare uimește o fermă din Anglia

Un vițel de 105 kg Holstein _b

Credit poza © Coombes Manor Farm

Atât vaca Holstein, cât și vițelul Holstein se descurcă „remarcabil de bine” după ce a fost nevoie de o operație cezariană sâmbătă 26 iunie la ferma Coombes Manor, Bridgwater.

Tim Coombes, fermier  în vârstă de 23 de ani împreună cu echipa lui au fost uimiți de greutatea vițelului, care era cu doar 10 zile peste termen.

105 kg sunt cu siguranță excepționale și cel puțin de două ori mai mari decât un vițel Holstein mediu la naștere. Este puțin probabil să fie un lucru genetic – creșterea animalelor este întotdeauna plină de surprize ” – Darren Todd, genetician pentru Holstein UK.

 „Vițelul a fost lent în mișcări, dar s-a hrănit bine și arată sănătos”. Trei persoane sunt necesare pentru a ajuta vițelul să se ridice pentru a se obișnui cu picioarele sale, cel puțin de două ori pe zi.

Vaca se descurcă bine și se va alătura curând turmei de 420 de vaci de lapte, care produc aproximativ 10.500 de litri de lapte/zi pentru Muller și Sainsbury’s.

Domnul Coombes a adăugat: „Vaca se comportă de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. Este o vacă mare, dar nu diferă de restul. ”

Sursă știre: Farmers Weekly

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →