Echipa Timac Agro România a ajuns în numai zece ani de la zece angajați la 125, la care se mai adaugă alți zece specialiști (termenul mai exact pentru a denumi angajații Timac Agro, conform directorului general al companiei, Adrian Drăgan) care activează deja în Republica Moldova. „Timac Agro este o societate specializată în nutriție vegetală, care o¬feră producătorilor agricoli produse e¬fici¬ente și de calitate, personalizate fie¬cărei fer¬me, în vederea creșterii pro¬duc¬tivității”, a sintetizat Adrian Drăgan chiar de la începutul discursului său, transmis prin intermediul unui mesaj video proiectat pe ecranul uriaș din sala de conferințe. Cuvântarea a avut pe alocuri tentă romanțioasă, mai ales în redarea amintirilor de la începutul demarării firmei, amintiri la care a participat și fondatorul Grupului Roullier, companie pe care Timac Agro o reprezintă în România.
Grupul Roullier beneficiază de eforturile concertate ale 400 de cercetători și specialiști
Chiar mai mult decât atât, afirmă Jorge Boucas, CEO Grup Roullier, „Roullier este singurul jucător din sectorul nutriției plantelor și animalelor care deține propriile laboratoare în cadrul a patru centre de cercetare-dezvoltare”. Nu mai puțin de patru centre de cercetare: Centrul Internațional de Cercetare în Științe Agricole (CRIAS), Centrul de Proiectări și de Cercetări Aplicate (CERA), ambele în localitatea Dinard, în Bretagne, Franța. Apoi Centrul de Investigație în Producția Animală și Vegetală, cu sediul la Pampelune, Spania. Iar Centrul Mondial de Cercetare-Dezvoltare de la Saint-Malo, tot în Bretagne, este cel mai recent și permite crearea de noi game de produse, care să satisfacă din ce în ce mai mult așteptările fermierilor. Situat pe o suprafață totală de opt mii de metri pătrați, centrul dispune de cinci laboratoare de înaltă tehnologie, dar și de cea mai mare și modernă seră experimentală. Toate aceste capacități de cercetare și de cercetare aplicată sunt „alizeele” care umflă ”pânzele” și „caravela” Timac Agro România. O firmă care a adus inovația și mugurii progresului la dispoziția fermierilor români.
În final s-au dat premii importante fermierilor care au aplicat biostimulatorii Timac Agro, inclusiv o mașină de teren, iar invitații au avut o noapte marca Timac Agro lângă un tort impresionant. La Mulți Ani și la cât mai multe decenii de excelență le urăm și noi!
FERTILITATE ȘI VIAȚĂ MICROBIANĂ A SOLULUI
„Noi am fost primii care le-am recomandat fermierilor români să facă analiza de sol”, a ținut să sublinieze Marius Marica, directorul de marketing Timac Agro România. Mai ales în condițiile în care mulți fermieri se mândreau cu solurile lor. Ceea ce nu e întotdeauna relevant, conform delarației aceluiași oficial al Timac Agro: „Ma¬jo¬ritatea solurilor analizate sunt fertile, însă au o mare problemă. Deși în laborator se vede o prezență bună a mi¬neralelor (azot, fosfor, potasiu etc.), a¬ces¬tea sunt blocate. ~n cele mai multe cazuri este vorba de lipsa vieții microbiene care să lucreze cu aceste re¬sur¬se pentru a le aduce în forme ușor de absorbit pentru plantă, iar Timac Agro România are în portofoliu exact produ¬se care stimulează aceste procese și via¬ța microbiană din sol”. Pentru ca acest mesaj să ajungă în fiecare fermă, nu mai puțin de 125 de angajați pregătiți și motivați își aduc aportul la acest demers de informare.
Articol publicat in revista Ferma nr. 22 (183) din 15-31 decembrie 2016