Un cunoscut fermier a renunțat la 1.800 hectare de teren! - Revista Ferma
3 minute de citit

Un cunoscut fermier a renunțat la 1.800 hectare de teren!

cornel stroescun119 b Un cunoscut fermier a renunțat la 1.800 hectare de teren!
Foto @arhivă Ferma

Cornel Stroescu lucrează 200 de hectare și s-a axat pe creșterea găinilor ouătoare, unde sunt în derulare investiții de 9 milioane de euro.

Cunoscutul producător agricol mehedințean Cornel Stroescu și-a restructurat ferma mixtă, renunțând la cea mai mare parte din terenul cultivat pentru a dezvolta sectorul zootehnic.  

Acesta a decis să vândă cea mai mare parte din ferma vegetală de aproape 2000 ha și să rămână cu 200 de hectare, suprafață pe care să o poată gestiona în optim și să dezvolte activitatea de creștere și exploatare a găinilor ouătoare, cu investiții în derulare de 9 milioane de euro.

În curând, inginerul Cornel Stroescu va deveni un jucător important pe piața locală de profil.

Zona este secetoasă și producțiile nu sunt pe măsura eforturilor

„Eu am redus din ferma vegetală și m-am axat mai mult pe zootehnie, motivul fiind că nu s-a reușit să se refacă sistemul de irigații cu toate insistențele și eforturile mele.

Sunt într-o zonă mai secetoasă și în ultimii ani producțiile nu au fost dintre cele mai bune. Astfel că am ales să renunț la cea mai mare parte din teren și să mă concentrez pe Avicola. Suntem acuma la implementarea unei extinderi de circa 9 milioane de euro în fermă”, ne-a declarat Cornel Stroescu.

În final, ferma de păsări crescute la sol din rasa Loman Brown, va avea 10 hale de producție și un efectiv total de 200.000 de găini ouătoare.

Actualmente, la 20 de mii de păsări, producția zilnică de ouă este de 16.000 de bucăți și este livrată ritmic pe marile lanțuri de supermagazine.

stroescu gaini Un cunoscut fermier a renunțat la 1.800 hectare de teren!

Culturile de toamnă așteaptă combina!

Fermierul a semănat grâu și foarte puțin orz, a efectuat toate lucrările de întreținere de primăvară și așteaptă recoltatul! Este mulțumit de cum arată culturile de floarea soarelui și porumb, dar și de faptul că au fost precipitații.

„În viitorul apropiat voi prelua grânele de la fermierii din zonă pentru că avem nevoie de 10.000 de tone de cereale anual pentru furajarea păsărilor”, a explicat fermierul mehedințean.

Inginerul Cornel Stroescu: „Eu tot timpul am vândut cerealele la traderi, în loc să le procesez și să realizăm un produs finit. Mi-am dorit mult și iată că acest lucru se va se va împlini.”

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →