UN CIOBAN UCIS ȘI ALȚI ȘASE RĂNIȚI DE URȘI. OIERII AMENINȚĂ DIN NOU CU PROTESTE! - Revista Ferma
2 minute de citit

UN CIOBAN UCIS ȘI ALȚI ȘASE RĂNIȚI DE URȘI. OIERII AMENINȚĂ DIN NOU CU PROTESTE!

brown bear 1363949 m UN CIOBAN UCIS ȘI ALȚI ȘASE RĂNIȚI DE URȘI. OIERII AMENINȚĂ DIN NOU CU PROTESTE!

„În Platoul Bucegi avem cu 317% mai mulți urși decât prevede legislația europeană, conform unui studiu privind diminuarea impactului dintre om și urs”, susțin reprezentanții FOM. Aceștia acuză „administratorii fondurilor de vânătoare că nu hrănesc animalele, iar când o fac, utilizează carne și dulciuri expirate cu conținut ridicat de proteină, fapt care, în cazul urșilor, deși este interzis, le stimulează premisele de a ataca animalele domestice, populația și crește capacitatea de a se înmulți ușor și repede”.

Crescătorii de animale atrag atenția că legislația existentă este greoaie, sunt sute de cereri de despăgubire depuse la primării și care rămân fără rezolvare, iar cele soluționate primesc sume de bani mult diminuate, după luni de zile sau chiar ani.

În aceste condiții, conducerea FOM a cerut Guvernului aprobarea unei Ordonanțe pentru modificarea în regim de urgență a legii vânătorii. În caz contrar, crescătorii de animale amenință că vor protesta din nou la București!

Pe 11 august 2016, după întâlnirea de la Sibiu cu crescătorii de animale, premierul Dacian Cioloș a declarat că va discuta în perioada următoare cu responsabilii din Ministerul Mediului și din cel al Agriculturii pe tema modificărilor la Legea vânătorii.

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.15(176) 1 – 15 septembrie 2016

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →