8 minute de citit

Turul Case IH Agronomic Design 2019, în România

Echipat cu tehnică de ultimă oră, cu o armată de ingineri şi specialişti şi cu tehnologie de vârf în ceea ce priveşte agricultura de precizie, convoiul Case IH a intrat prima dată în judeţul Constanţa, unde a ţinut demonstraţia în data de 25 martie în ferma din localitatea Lanurile. Apoi, turul a continuat cu evenimentul care s-a ţinut în data de 27 martie în ferma de lângă localitatea Bordei-Verde, judeţul Brăila, şi s-a încheiat pe 30 martie, la ferma TCE 3 Brazi din judeţul Neamţ.

Turul Case IH Agronomic Design 2019

Agricultura de precizie pune punct costurilor inutile din fermă
Subiectul central al evenimentelor Case IH Agronomic Design din acest an a fost agricultura de precizie, combinată cu automatizarea activităţilor din fermă şi din câmp. Pe câmpul de demonstraţie s-au adus direct de la producător cele mai noi unităţi, instrumente, tehnică şi sisteme ale agriculturii de precizie de pe piaţă. Pe lângă avantajele subînţelese, precum eficienţă şi acurateţe maxime, agricultura de precizie propusă de producătorul american şi Titan Machinery România oferă, mai important, avantajul stopării definitive a costurilor inutile din fermă. Lucru care este determinant pentru o agricultură competitivă, respectiv performantă.
Tehnologia sistemelor agricole avansate Case IH şi telematicele AFS ConnectTM vă permit să fiţi la cârma operaţiunilor. Acestea vă oferă control maxim asupra datelor afacerii, permiţându-vă să gestionaţi la cel mai înalt nivel de precizie flota dumneavoastră de utilaje şi lucrările pe care acestea le deservesc. AFS (ADVANCED FARMING SYSTEMS) este un sistem modular care vă permite să adoptaţi oferta de produse aferentă în măsura în care aveţi nevoie, mai mult sau mai puţin. Aşadar, indiferent că încercaţi să automatizaţi direcţia pentru un singur tractor sau să monitorizaţi o flotă de echipamente folosind telematicele AFS Connect, soluţia constă în tehnologia profitabilă AFS a Case IH.

Semnalul de precizie RTK+ – acurateţe de 2,5 cm
De asemenea, este deja binecunoscut faptul că Titan Machinery România a dezvoltat în ultimii trei ani reţeaua de semnal de precizie RTK+. Datorită preciziei ce reprezintă o acurateţe de 2,5 centimetri cu repetabilitate, această tehnologie este unica prin care se pot administra precis şi eficient fermele şi terenurile acestora. De asemenea, ca urmare a repetabilităţii în timp, compactarea solului este mult redusă, calitatea şi productivitatea terenului agricol fiind îmbunătăţite. Toate tractoarele, de la Farmall până la Quadtrac, de la utilajele Case IH până la utilajele celorlalte mărci, de la excavatoare până la scrapere de nivelat, se folosesc cu succes de precizia maximă, nelăsând astfel două urme diferite la treceri succesive.
„Trebuie să vă spun despre semnalul de precizie Titan Machinery RTK+ că este rezultatul unei investiţii foarte mari a producătorului, iar fără acest semnal, care este singurul cu repetabilitate de la zi la zi, de la lună la lună şi de la an la an, nu se poate crea nici în România, nici în alt stat din Europa sau din SUA un management de fermă adevărat. Ca atare, câmpurile pe care noi le lucrăm şi le digitizăm sau brăzdele pe care ori le dăm în câmp, ori le planificăm din birou şi le încărcăm în monitoarele tractorului pentru autoghidaj, nu ar putea să rămână în acel loc, adică să aibă repetabilitate, să intre pe aceleaşi căi, dacă nu ar exista această tehnologie RTK+ dezvoltată de Titan Machinery România”, preciza Octavian Matei, director al departamentului agricultura de precizie din cadrul Titan Machinery România.

Serviciul de administrare a flotei de utilaje – FarmIS
Tot în materie de administrare precisă şi eficientă a câmpurilor şi a fermelor, Titan Machinery România a pus la dispoziţia agricultorilor serviciul de administrare a flotei de utilaje – FarmIS (IS – intelligent system). Această aplicaţie oferă astăzi fermierului mai mult timp pentru toate activităţile din fermă, acesta având posibilitatea de a se informa de pe tabletă sau de pe calculator despre ceea ce fac operatorii în câmp, în timp real. De asemenea, fermierul din România poate face setările utilajelor în timp real, astfel încât să aibă o privire de ansamblu şi să corecteze dacă un anumit lucru nu este în regulă.
Subiectul evenimentului din acest an a captat foarte bine atenţia fermierilor prezenţi. Acest lucru, nu întâmplător, s-a datorat scurtelor prezentări teoretice în binecunoscutul spaţiu adecvat al CASE IH Demo Truck şi, bineînteles, demonstraţiilor ingenioase în câmp, unde fermierii au putut analiza cu desăvârşire utilajele şi echipamentele de care dispun acestea. Cu siguranţă, „networking-ul” nu şi-a făcut lipsită prezenţa, date fiind vremea bună de care am beneficiat, tehnica modernă din solă şi buna dispoziţie a invitaţilor noştri, care şi-au completat bagajul de cunoştinţe în materie de tehnică agricolă cu unul dintre cele mai arzătoare subiecte ale agriculturii moderne, agricultura de precizie.

Să punem pe tapet părerile protagoniştilor acestor întâlniri
Răzvan Tomescu, director de marketing al Titan Machinery Romania: “Anul acesta am schimbat din nou tematica acestor evenimente. Ne axăm foarte mult pe agricultura de precizie şi pe automatizarea activităţilor din fermă şi din câmp, astfel încât să le demostrăm fermierilor practic şi scriptic productivitatea şi economia ridicate ale lucrărilor”.
Octavian Matei, director al departamentului agricultura de precizie din cadrul Titan Machinery România: “Scopul principal al agriculturii de precizie şi al tehnologiilor înalte de aplicare este eficientizarea, ceea ce înseamnă costuri, cantităţi de inputuri puse în teren, recolte omogene, cantităţi mai mari luate la hectar şi calitate mai bună a recoltei produse”.
Lucian Gheba, director regional de vânzări al Titan Machinery România: “Fermierii sunt din ce în ce mai receptivi la nou, la tehnologia modernă, la tot ceea ce înseamnă eficientizarea prin folosirea sistemelor avansate de precizie. De aceea ne-am strâns aici, să le arătăm ce avem mai bun şi pe ce anume vrem să punem accentul în acest an”.
Marian Gudu, fermier: “Sistemele pentru agricultura de precizie ale Titan Machinery sunt foarte precise. Eu le folosesc constant de aproximativ şase ani. Scad foarte mult costurile de operare şi timpul de semănare”.
Viorel Bulancea, fermier: “Am de câţiva ani un tractor Case IH de 340 CP, iar săptămâna aceasta, fiind convins de calităţile utilajelor Case IH, am mai achiziţionat încă unul identic. Sunt utilaje de ultimă generaţie, fiabile, echipate cu sisteme avansate pentru agricultura de precizie, consumă foarte puţin şi am încredere în ele. Am de gând să-mi completez flota cu mai multe”. George Stanson, business manager Case IH – zona Europa de Est: “Acum zece ani era greu de crezut că se va ajunge la acest nivel. Oamenii deja se gândesc cum să facă să producă cât mai mult pe pământul pe care îl au. Evident că agricultura de precizie este un pas înainte. Simulatorul pe care l-am pregătit la acest eveniment se referă la toate aspectele legate de lucrările în câmp, respectiv semănat, lucrări ale solului şi este deja un aspect al agriculturii care interesează din ce în ce mai mulţi fermieri”.
Cristinel Brânză, fermier: “Avem deja un tractor Case IH achiziţionat, suntem foarte mulţumiţi. Am mizat pe Titan Machinery pentru că au o tehnologie foarte bună. Am luat un tractor cu GPS acum trei ani şi-l folosim în loturi de hibridare unde avem nevoie de o precizie maximă la semănat”.
Eugen Cernat, fermier: “Fermierii ar trebui să înţeleagă că acesta este viitorul, pentru că fără astfel de tehnologii nu putem rezista ca fermieri în piaţă”.

Bogdan CONSTANTIN
PR & Communication Specialist
SC Titan Machinery Romania SRL

 

AVANTAJELE SISTEMELOR AVANSATE DE PRECIZIE, PE SCURT:
– Este disponibilă o gamă de niveluri de precizie a semnalului;
– Receptoarele utilizează atât semnale GPS, cât şi GLONASS;
– Soluţie de semnal RTX cu costuri mici;
– Semnal RTK+ opţional de înaltă precizie, cu niveluri de precizie de până la 2,5 cm;
– Autoghidare integrată AccuGuide pentru tractoarele Case IH şi combinele Axial-Flow;
– Tehnologia xFill acoperă pierderile de semnal ale RTK+ timp de maximum 20 de minute.

 

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 10/237 (ediţia 1-14 iunie 2019)

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →