Turtoi: APIA lucrează „zi lumină” la plata avansului SAPS - Revista Ferma
2 minute de citit

Turtoi: APIA lucrează „zi lumină” la plata avansului SAPS

euro2 m Turtoi: APIA lucrează „zi lumină” la plata avansului SAPS

Procentul de 50% din SAPS anunțat de reprezentanții MADR pentru avans ar putea crește, spune George Turtoi, secretar de stat în Ministerul Agriculturii. „În principiu, ne concentrăm să plătim agromediu, pentru că sunt bani din Programul 2007-2013 (PNDR – n.red.) și dacă nu-i plătim pe aceștia, atunci va trebui să consumăm din PNDR 2014-2020. Pe agromediu e concentrarea maximă. Cel puțin pe SAPS, plata pe suprafață, se lucrează zi lumină. Deci, ne axăm pe cele două scheme de plată, agromediu și avans din SAPS. Încercăm ca acest avans să treacă de 50%, dar vom vedea și care este bugetul aprobat la Ministerul Agriculturii”, a detaliat Turtoi.

Pe măsurile de agromediu a fost estimată o sumă de plată de 200 mil. euro, însă au fost solicitări mai puține. „Mulți fermieri au renunțat la angajamente, așa că a rămas o sumă de 100 de milioane de euro de plătit pe agromediu”, a completat secretarul de stat în MADR.

Turtoi a mai spus că mai mulți angajați ai centrelor APIA din județele din jurul Bucureștiului au fost aduși la APIA Central ca să poată termina la timp.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →