Trei super produse Advanced - Revista Ferma
4 minute de citit

Trei super produse Advanced

Compania ADAMA, lider mondial pe piaţa produselor fitosanitare off-patent, lansează în România trei produse „Advanced” menite să simplifice problemele fermierilor. Noile produse se adresează unor verigi tehnologice cheie precum erbicidarea din toamnă împotriva monocotiledonatelor la cereale şi, în primăvară, combaterea bolilor foliare la grâu şi erbicidarea în preemergenţă la cultura porumbului.

Dan MAFTEI, Director Tehnic ADAMA

Trinity SC este un erbicid omologat pentru tratamentul în toamnă la cereale. Acesta se aplică postemegent timpuriu când cerealele se află în faza de 1-3 frunze. Graţie formulării cu trei substanţe active consacrate, Trinity SC face „knock-out” din prima rundă un spectru larg de buruieni dicotiledonate şi monocotiledonate, dar principalul avantaj al produsului este combaterea buruienilor problemă precum Apera spica venti sau Galium aparine. Tratamentul împotriva speciilor monocotiledonate încă din toamnă este esenţial pentru o cultură de succes, eliminând necesitatea unui tratament în faze de vegetaţie avansate ale grâului.
ADAMA propune fermierilor noştri, în primăvara următoare, noul fungicid Kantik, o formulare inovatoare „ready-mix” de trei substanţe active, ideală pentru protecţia cerealelor păioase. Specialiştii Adama recomandă Kantik cu precădere în T2 datorită efectului preventiv, eradicant şi de durată. Eficienţa celui de-al doilea tratament este decisivă pentru calitatea recoltei. Acest ready-mix este necruţător cu bolile foliare şi, în plus, contribuie la prevenirea apariţiei rezistenţelor prin substanţa activă fenpropidin, o moleculă ce acţionează diferit şi asimetric asupra patogenilor, comparativ cu alţi azoli clasici.
Primăvara 2018 vine şi cu alte soluţii noi de la ADAMA, compania propunând fermierilor ce vor să facă performanţă erbicidul Sulcotrek 500 SC. Acest produs prezintă avantajul unui spectru foarte larg de aplicare, acoperind atât perioada de preemergenţă, cât şi de postemergenţă, până în stadiul de 6 frunze ale porumbului. Cele două substanţe active incluse acţionează sinergic în combaterea buruienilor dicotiledonate anuale şi a unor monocotiledonate precum mohorul lat. Fereastra largă de aplicare a Sulcotrek permite fermierilor să intervină în momentul optim. Astfel, acesta reuşeşte un management eficient al buruienilor, bazat pe presiunea cumulată a buruienilor.
Prin intermediul acestor produse, ADAMA doreşte să ofere fermierilor soluţii cu eficacitate dovedită pentru rezolvarea problemelor specifice din culturile lor, astfel încât aceştia să aibă mai mult timp pentru a se concentra pe dezvoltarea business-ului lor şi linişte sufletească privind eficienţa.

adamalogos217_t
Dan MAFTEI,
Director Tehnic ADAMA

SOLUŢII ESENŢIALE PENTRU NEVOILE FERMIERILOR
Lansarea celor trei produse din gama Advanced pentru toamna 2017 şi primăvara 2017 vine să completeze poveştile de succes cu care ADAMA întâmpină fermierii, indiferent de tipul de cultură pe care îl fructifică. Astfel, anul acesta compania a implementat în Europa campania de informare privind produsele din linia Essentials, mai exact soluţiile consacrate ce continuă să aducă valoare adăugată certă în fermă.
Datorită atragerii unui număr mare de răspunsuri într-un timp relativ scurt, campania a fost prelungită până la finalul anului 2017. Este esenţial să ne exprimăm aprecierea pentru toate sugestiile venite de la fermieri din toată ţara. Acestea au răsplătit cu sinceritate şi cu răspunsuri detaliate oportunitatea oferită de ADAMA, aceea de a-şi împărtăşi nevoile inerente agriculturii pe care o fac zilnic. Simplitatea în utilizarea produselor şi efectele pozitive ale acestora fac din Adama furnizorul cel mai apropiat de nevoile de bază ale fermierului: profitabilitatea combinată cu posibilitatea alocării timpului liber către alte îndeletniciri.
Fermierii dispun de una dintre cele mai simple platforme, cu premii în produse, unde pot selecta soluţia esenţială pentru nevoia lor. Mai mult, succesul campaniei decurge din faptul că participanţii nu trebuie să aloce resurse pentru aceasta, înscrierea pe platformă fiind liberă, cu şanse reale de câştig. Detalii despre campanie găsiţi pe www.adama.com.

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 16 (199) (15-30 septembrie)

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →