Tractoarele Valtra - rezultanta dintre tradiţie şi inovaţie - Revista Ferma
3 minute de citit

Tractoarele Valtra – rezultanta dintre tradiţie şi inovaţie

modelevaltra 1 m Tractoarele Valtra - rezultanta dintre tradiţie şi inovaţie

Treptat, aceste tractoare vor fi agreate şi de fermierii români, deoarece „este imposibil să nu te îndrăgosteşti de acest tractor”, după cum spune Laurenţiu Giubegeanu, Agroservice Bistreţ, posesor al unui Valtra T202 şi client al MEWI, importatorul exclusiv pentru România al acestor tractoare.

Valtra sunt excelente atât pentru cei ce lucrează în agricultură, cât şi pentru activităţile din domeniul construcţiilor şi forestier.

Fiecare model poate fi realizat individual, în conformitate cu cerinţele clientului, putându-se realiza până la jumătate de milion de posibile combinaţii de specificaţii. Orice deţinător al unui Valtra apreciază această marcă datorită costurilor scăzute pe durata de viaţă a tractorului şi a siguranţei acestuia în exploatare.

 

Valtra pentru agricultură

Atunci când tractorul Valtra este utilizat în agricultură, există o serie de caracteristici care îl recomandă drept cea mai bună alegere:

• putere suplimentară pentru priza de putere cu Sigmapower, ca de exemplu în cazul ataşării unei greble, a unui cultivator sau a unei grape;
• sistemul de deplasare în ambele direcţii de mers TwinTrac, necesar şi deosebit de eficient în cazul utilizării cositorilor;
• suspensie pneumatică a punţii faţă şi suspensie a cabinei AutoComfort;
• flexibilitate mare a sistemului hidraulic, cu debit până la 115 l/min;
• viteză la transport de până la 50 km/h;
• greutate mică, anvelope mari – compactarea minimă a solului etc.

Valtra sunt recunoscute pentru durata lor lungă de viaţă, în condiţii extreme de utilizare, de la frigul şi întunericul iernii scandinave, la căldura şi praful fermelor braziliene de trestie de zahăr.

 

Caracteristicile noii serii Valtra

Ca marcă a concernului AGCO, companie ce investeşte enorm în proiectare şi tehnologie, pentru ca agricultorii să-şi eficientizeze munca, Valtra este supusă permanent îmbunătăţirii şi inovaţiilor, răspunzând exact nevoilor concrete ale clienţilor săi.

Noile modele din 2011 reprezintă a treia generaţie a seriilor A, N, T şi S, după cum arată şi ultimul număr din denumire.

După ani de experienţă cu tehnologia SCR (un Valtra din seria S a fost primul tractor destinat lucrărilor agricole dotat cu această tehnologie, în 2008), utilizarea acesteia devine foarte simplă, partea electronică având grijă de sistem, singura sarcină a conducătorului tractorului fiind aceea de a umple rezervorul de AdBlue.

Noile modele de tractoare oferă şi mai multă putere şi cuplu motor mai mare. Având un software nou şi transmisia reproiectată, ambele modele – cu transmisie fără trepte şi powershift – asigură randament optim în orice condiţii. Sistemul automat de direcţie Auto-Guide şi conexiunea Isobus pentru utilajul ataşat desăvârşesc dotarea excepţională a tractorului.

Caracteristicile unice cu care sunt înzestrate tractoarele le fac potrivite pentru cele mai grele sarcini, timp în care ele continuă să rămână economice.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →