Tot ce trebuie să știi despre protecția culturilor de viță de vie și Smart Technology - Revista Ferma
2 minute de citit

Tot ce trebuie să știi despre protecția culturilor de viță de vie și Smart Technology

Conceptul Smart Technology este recomandarea experților BASF pentru protecția culturii de viță de vie.

protectia culturilor de vita de vie si Smart Technology_b

 

Schemă de tratamente cu Smart Technology

Agenții patogeni afectează vița de vie, de aceea conceptul Smart Technology de la BASF cuprinde o schemă completă de tratamente eficiente. Produsele BASF sunt special concepute pentru a asigura un grad ridicat de protecție de încredere în perioadele vulnerabile ale culturilor. De asemenea, alternarea fungicidelor cu moduri diferite de acțiune este unul dintre modurile prin care conceptul Smart Technology vine în ajutorul fermierilor.

 

Protecția strugurilor cu produsele BASF

Bolile care afectează vița de vie sunt o problemă tot mai apăsătoare pentru fermieri. Printre cele mai întâlnite sunt mana, putregaiul negru, putregaiul cenușiu și făinarea. Iar atacurile și presiunea de infecție devin tot mai grave de la un an la altul Există, totuși, soluții pentru fiecare în parte. Acestea pot fi incluse în scheme de tratament, conform nevoilor specifice din plantația de viță de vie:

  • Pentru combaterea făinării: Kumulus® DF, Sercadis®, Vivando®, Sercadis®, Vivando®, până în perioada coacerii.
  • Pentru combaterea manei: Polyram® DF, Forum® Gold, Delan® PRO, Cabrio®Top, Delan® Pro, Soriale® LX, până în perioada coacerii.
  • Pentru combaterea putregaiului cenușiu: Cantus® în toată perioada creșterii boabelor până la începutul coacerii și Scala® în prima parte a creșterii boabelor.
  • Pentru combaterea putregaiului negru: Cabrio® Top, pentru întreaga perioadă a creșterii boabelor și până la începutul coacerii strugurilor.

Avantajele Smart Technology

Smart Technology, programul inteligent de protecție a plantelor, aduce viticultorilor o serie de beneficii:

  • Tratamente optimizate prin alternarea produselor cu moduri complementare de acțiune
  • Produse cu caracteristici unice, pentru securizarea eficacității de durată a tratamentelor (de exemplu rezistența la spălare, efecte fiziologice de vitalizare, redistribuția substanțelor active)Timp de pauză favorabil până la recoltare
  • Se folosesc produse ce nu influențează calitatea boabelor de struguri.
  • Produse ce nu influențează calitățilea organoleptice ale vinului

 

Află mai multe despre cum poți obține o producție de calitate cu ajutorul Smart Technology, accesând pagina BASF Agricultural Solutions România. https://www.agro.basf.ro/ro/culturi/Viță-de-vie/

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →