TORNADĂ în judeţul Buzău. SOLARII DISTRUSE de vârtej în mai puţin de un minut! - Revista Ferma
2 minute de citit

TORNADĂ în judeţul Buzău. SOLARII DISTRUSE de vârtej în mai puţin de un minut!

Astăzi 23 aprilie, în jurul orei 16.30 în satul Pitulicea, comuna Glodeanu Sărat, jud. Buzău un vârtej tip tornadă a distrus complet mai multe solarii.

Solarul din fotografii este al legumicultorului Daniel Gârea din satul Pitulicea, judeţul Buzău. Construcţia a fost finalizată recent, producătorul nici măcar nu a apucat să planteze în solar. Paguba se ridică la peste 10 mii de euro.

În 30 de secunde tornada mi-a dărâmat solarul de 1.300 mp aflat în construcţie. Mai aveam două zile de lucru şi apoi pregăteam patul germinativ. Voiam să plantez 3.500 de fire de castraveţi. Iniţial îl ridicasem pentru tomate, dar s-a întârziat cu construcţia. Acum nu mai am puterea financiară să-l repar. E daună totală!”, a declarat în exclusivitate pentru Revista Ferma, Daniel Gârea, cultivatorul afectat.  

„Nu este anul legumelor!”
Legumicultorul a rămas cu celelalte solarii de 3.000 mp în care a cultivat tomate şi castraveţi. De trei ani realizează Programul Tomata şi va depune cererea de înscriere şi pentru acest sezon. „Înainte de Paşte, am ieşit cu castraveţii la angroul din Bucureşti. Am vândut, în medie, la 4 lei kilogramul. Preţul e mai mic decât în anii din urmă. Nu este anul legumelor!”, ne-a declarat Daniel Gârea.

VIDEO cu solarul distrus de tornadă AICI

solar distrus buzau 2_b

solar distrus buzau 3_b

solar distrus buzau 1_b

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →