1 minut de citit

Tomografii la porci pentru a determina evoluţia carcasei

scanare-CT-porc_bIneditul proiect, denumit ‘Demotac’, oferă posibilitatea efectuării unei tomografii computerizate (CT) la porci pentru a studia evoluţia carcasei lor în diferite faze ale dezvoltării, fără a fi nevoie să sacrifice animalele.

Acest CT poate fi realizat, fie în fermă, la abator sau în fabricile de procesare a cărnii, pentru a vedea interiorul animalului şi a obţine valori ale grosimii, suprafeţei şi volumului fiecăruia dintre ţesuturi. Pentru început, cercetătorii vor efectua o explorare a sectorului pentru a identifica nevoile specifice ale companiilor specializate pe producţia de porci.

Odată realizat acest lucru, ei vor oferi două sesiuni pentru a prezenta tehnologia şi aplicaţiile acesteia şi o vor arăta în direct în evaluarea animalelor vii şi a carcaselor. În final, pentru a ajuta la transferul de cunoştinţe, va fi realizat un videoclip informativ despre tehnologie. Companiile care participă la proiect vor putea testa tehnologia în mod direct şi vor putea scana unele dintre animale sau carcasele lor la unităţile IRTA din Monells (Girona).

Foto: EFEAGRO

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →