5 minute de citit

Tehnologiile de fertilizare Ecofol – Viitorul în agricultură

PhosActive logoPhosActive® reprezintă noua generaţie de îngrăşăminte pentru o nutriţie eficientă, care PROTEJEAZĂ FOSFORUL ÎMPOTRIVA BLOCĂRII.

Fosforul este elementul cel mai dificil de absorbit de către plante. ştim că aciditatea solului afectează semnificativ absorbţia fosforului şi că cea mai mare disponibilitate a acestui element se situează într-un segment îngust al valorii ph-ului: între 6,2 şi 7,2. De asemenea, s-a constatat ştiinţific că elementele metalice: fier, aluminiu, calciu, mangan şi zinc blochează fosforul.

Soluţia este…
Tehnologia PhosActive® previne blocarea fosforului în compuşi care nu sunt accesibili plantelor creând o zonă de protecţie completă pentru granulele de îngrăşământ cu fosfor.
PhosActive® asigură îmbunătăţirea dezvoltării sistemului radicular.
PhosActive® garantează mai mult fosfor disponibil, aşadar o mai bună nutriţie a plantei. O nutriţie îmbunătăţită cu fosfor garantează producţii mai mari!
PhosActive® sunt produse de tipul NP sau NPK cu compoziţie diferită, dar special tratate pentru asigurarea nutriţiei maxime cu fosfor.

RECOMANDAREA ECOFOL! Aplicarea de îngrăşăminte complexe cu formulă specială care asigură un start bun culturii. Fosforul este protejat împotriva blocării în sol prin tehnologia PhosActive® care îmbunătăţeşte absorbţia fosforului de către cultură în etapele esenţiale de dezvoltare, iar portofoliul Ecofol cuprinde următoarele produse: DURASOL NPK 10-20-10 PhosActive® (10-20-10+15SO3+ PhosActive®), DURASOL NPK 14-20-6 PhosActive® (14-20-6+17SO3+PhosActive®), DURASOL NPS 14-25 PhosActive® (14-25-0+29SO3+2MgO+PhosActive®), DURASOL NP 20-20 PhosActive® (20-20-0+32SO3+PhosActive®).

Alte tehnologii menită să reducă pierderile financiare la nivel de fermă sunt tehnologiile NCode® şi ENPro®.

Ncode logoUrea NCode® reprezintă noua generaţie de uree cu PROTECţIE ÎMPOTRIVA VOLATILIZĂRII.

Oamenii de ştiinţă lucrează de ani de zile la rezolvarea problemelor survenite în utilizare celui mai întâlnit îngrăşământ, ureea. Pe de o parte, pierderea azotului prin volatilizare reprezintă o problemă pentru fermieri, iar pe de altă parte, eliberarea amoniacului contribuie la poluarea masivă a mediului înconjurător.

Soluţia a fost identificată!
Rentabilă pentru agricultură şi prietenoasă cu mediul înconjurător: tratarea granulelor de uree cu inhibitor de urează.
NCode® reduce volatilizarea formei amoniacale, asigurând mai mult azot disponibil pentru plante, conducând la o nutriţie mai eficientă şi fiind foarte prietenos cu mediul înconjurător.
NCode® asigură cantitatea necesară de azot folosind doze reduse la hectar, salvează timpul şi munca depuse în timpul fertilizării.
NCode® permite extinderea perioadei de aplicare făcând posibilă fertilizarea la temperaturi mai ridicate şi oferind fermierilor flexibilitate în utilizare.

RECOMANDAREA ECOFOL! Tehnologia NCode® din produsul DURASOL UREA NCode® include cel mai eficient inhibitor NBPT, inhibitor îmbunătăţit, de ultimă generaţie, care oferă protecţie avansată împotriva volatilizării azotului amoniacal. Aplicarea acestui produs are ca rezultat reducerea pierderii de azot, ceea ce înseamnă mai mult azot disponibil pentru cultură.

ENPro logo_REDENPro® este cea mai nouă tehnologie de protecţie a azotului FĂRĂ PIERDERI PRIN LEVIGARE şi FĂRĂ EMISII DE GAZE CU EFECT DE SERĂ.

Azotul reprezintă unul dintre cei mai importanţi nutrienţi pentru plante. El este considerat motorul dezvoltării dar s-a dovedit că, în medie, este absorbit doar jumătate din azotul aplicat plantelor.

Există o soluţie pentru a reduce această pierdere semnificativă!
Rentabilă pentru agricultură şi prietenoasă cu mediul înconjurător: tratarea fertilizanţilor pe bază de azot cu inhibitori de nitrificare.
ENPro® reduce semnificativ pierderile prin levigare ce afectează în mod direct rentabilitatea, garantând mai mult azot disponibil pentru plante şi producţii mai bune din punct de vedere cantitativ şi calitativ.
ENPro® reduce semnificativ pierderile de azot prin denitrificare dar şi apariţia gazelor cu efect de seră, unii dintre cei mai nocivi poluanţi ai atmosferei.
ENPro® permite fermierilor să planifice şi să gestioneze mai eficient calendarul de fertilizare deoarece oferă independenţă crescută faţă de condiţiile meteorologice.

RECOMANDAREA ECOFOL! Produsul DURASOL ASN+Mg ENPro® (24-0-0+25SO3+6MgO+DMPP) este un îngrăşământ NS (sulfat de amoniu) foarte eficient, cu protecţie pentru magneziu şi azot, prin tehnologia ENPro®. Produsul oferă o rată ridicată de absorbţie a azotatului de amoniu şi a nitraţilor de către cultură, cu efect de eliberare lentăde până la 90 de zile de la aplicare.

ecofol dreamstime_xxl_b

Datorită angajamentului tot mai mare al omenirii faţă de problemele de mediu, controlul gazelor eliberate în atmosferă devine din ce în ce mai strict. În multe ţări din lume au fost introduse regulamente ce restricţionează utilizarea ureei standard. În Germania, de la 1 februarie 2020, utilizarea ureei standard este interzisă. Ureea poate fi aplicată ca îngrăşământ de bază numai dacă este tratată cu inhibitor de urează (Bundesgesetzblatt Teil I Nr. 32). În Franţa, începând din sezonul 2019-2020, au fost introduse recomandări privind utilizarea îngrăşămintelor cu inhibitori (NBPT, DMPP, DCD). Este doar o chestiune de timp până la interzicerea utilizării ureei fără inhibitori şi în celelalte ţări ale Uniunii Europene. Agricultorii vor fi amendaţi şi/sau vor plăti impozite mai mari dacă emisiile nocive din ţara lor nu sunt reduse sub nivelurile impuse.

Viitorul agriculturii constă în eficientizare prin fertilizare fără pierderi. Ecofol lucrează intens pentru acest viitor! Contactaţi acum reprezentanţii Ecofol pentru mai multe informaţii şi soluţii personalizate.
Ecofol – Time for Succes! 

ecofol logo mareEchipa Ecofol România

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →