TEHNOLOGII AGRICOLE. CÂMP curat, PROFIT asigurat! - Revista Ferma
1 minut de citit

TEHNOLOGII AGRICOLE. CÂMP curat, PROFIT asigurat!

Este recomandat ca fermierii să aplice metode integrate de combatere, deoarece mijloacele chimice nu sunt suficiente, întrucât unele specii de buruieni rezistă la acţiunea erbicidelor.

Prin rotaţia culturilor are loc şi o rotaţie a lucrărilor solurilor, a fertilizării şi a erbicidării, care determină schimbarea mediului prielnic pentru dezvoltarea anumitor specii de buruieni.
Spre exemplu, la grâul de toamnă, în cultura repetată, gradul de îmburuienare creşte în al doilea an cu 37 la sută şi an al treilea cu 69 la sută. Faţă de monocultura de grâu, în rotaţia de doi ani îmburuienarea scade de trei ori, iar în rotaţii de patru ani, de peste cinci ori.
Determinându-se gradul de îmburuienare la grâu, în primăvară, s-au găsit: în monocultură – 900 buruieni/mp, care cântăreau 1150 kg SU (substanţă uscată) la hectar, iar în rotaţie de trei ani, 52-85 buruieni/mp, care cântăreau 6-55 kg SU/ha.

rotatia_b

Despre cum aflăm gradul de îmburuienare şi ce măsuri agrotehnice putem lua pentru a împiedica dezvoltarea nestingherită a buruienilor, citiţi în revista Ferma, ediţia 15-28 februarie 2017!

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →