Tehnologia Güttler pentru îngrijirea de primăvară - Revista Ferma
3 minute de citit

Tehnologia Güttler pentru îngrijirea de primăvară

logo guttler m Tehnologia Güttler pentru îngrijirea de primăvară

Gestionarea păşunilor ar putea constitui, de asemenea, o bază însemnată pentru furajele tradiţionale, dar încă se ocupă prea puţini de valorificarea intensivă a potenţialului acestora, şi pe suprafeţe reduse.

Ponderea păşunilor cultivate este mult mai mare în Europa de Vest, deşi ca suprafeţe noi stăm foarte bine. În orice caz, clima noastră este propice cultivării lucernei, şi, încet, încet, câştigă teren şi păşunile rezistente la secetă.

 

Grapa Güttler HarroFlex, cu element de nivelare

Este îmbucurător însă că, atât în cazul păşunilor cultivate sau al celor permanente, precum şi în ceea ce priveşte lucerna, ne putem pune problema creşterii producţiei. Se recomandă ca înainte de încolţirea de primăvară să se facă o trecere cu grapa cu dinţi, deoarece aceasta afânează resturile vegetale compactate pe suprafaţa solului, iar pe de altă parte, datorită leziunilor aplicate tulpinilor plantei, se va obţine o înfrăţire mai intensivă.

Dacă dorim să asigurăm şi substanţele nutritive, este recomandat să aplicăm îngrăşământul chimic înainte de lucrările de îngrijire a plantelor, deoarece în acest mod substanţele nutritive vor fi introduse în sol.

În prezent însă, grapa cu dinţi este folosită tot mai rar, deoarece există tehnologii mai noi, dar este incontestabil faptul că în cazul unor tipuri de sol, acest mijloc simplu asigură cele mai bune rezultate.
Grapa cu element de nivelare Güttler HarroFlex este un mijloc multilateral, care oferă deopotrivă atât avantajele grapelor cu dinţi, cât şi cele ale utilajelor de nivelare.

Güttler HarroFlex este adecvat îngrijirii de primăvară a culturilor de lucernă şi a păşunilor, dar şi pentru execuţia patului germinativ de primăvară, în cazul solurilor arate toamna.

Caracterul multilateral al grapei cu element de nivelare Güttler HarroFlex este completat şi de faptul că poate fi legat cu tăvălugii Güttler Standard, îmbunătăţind şi mai mult calitatea lucrării executate.

 

OFERTĂ

Acum puteţi comanda toate utilajele Güttler, inclusiv grapa cu element de nivelare HarroFlex, la preţuri promoţionale. Pentru detalii suplimentare, sunaţi la 0733.969.733 – Alin Potocean sau accesaţi siteul www.guttler.ro

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →