Ţăranul român e forţat să renunţe la porc! - Revista Ferma
2 minute de citit

Ţăranul român e forţat să renunţe la porc!

Autoritatea intenţionează să instituie „câteva măsuri suplimentare de biosecuritate” pe care crescătorii care vor să şi vândă porci trebuie să le respecte pe întreaga durată a evoluţiei pestei porcine africane (PPA) în România.

ANSVSA mai precizează că proiectul de ordin comun (ANSVSA şi MADR) în care au fost stabilite regulile de biosecuritate pentru exploataţiile de porci a rezultat în urma consultărilor cu crescătorii de porci, asociaţiile de fermieri şi asociaţiile procesatorilor de carne.

Noile reguli pentru creşterea porcilor sunt însă extrem de restrictive, iar amenzile ajung până la 8.000 de lei, ceea ce îi va determina pe micii fermieri să renunţe singuri la creşterea porcilor.

 

TOT MAI MULTE FOCARE DE PPA

 

Potrivit ANSVSA, numai în ultima săptămână din iulie au fost înregistrate 70 de focare noi de PPA în 16 judeţe şi 7 cazuri noi de PPA la mistreţi. Cele mai multe cazuri de pestă africană au fost confirmate în Ialomiţa – 28 de focare şi Teleorman – 13 focare. În total, anul acesta au fost confirmate 679 focare de PPA. La finalul lunii iulie erau active 236 de focare, din care 2 focare în exploataţii comerciale şi 2 focare în exploataţii de tip A, fiind afectate 46.730 de porcine în focarele active.

Din 2017 până în prezent, ANSVSA a plătit peste 200 de milioane de euro despăgubiri pentru porcii ucişi din cauza PPA. 

De unde vor cumpăra ţăranii porci pentru îngrăşat şi în ce condiţii? Unde este complet interzisă creşterea porcilor! Clci AICI şi află noile reguli ale ANSVSA!

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Citește mai multe știri →