Cu această ocazie a avut loc şi lansarea oficială a proiectului TalentA, un program educaţional gratuit pentru dezvoltarea competenţelor profesionale în managementul afacerilor şi agricultură dedicat femeilor din mediul rural. Proiectul a fost deja implementat cu succes în Spania, după care a ajuns în Ucraina iar de la 1 iulie este accesibil şi femeilor din agricultura românească.
„Iniţiind programul TalentA, Corteva Agriscience susţine obiectivele de sustenabilitate recent anunţate – practicarea unei agriculturi durabile, protejarea solului şi a resurselor naturale, îmbunătăţirea vieţii comunităţilor şi creşterea profitabilităţii operaţionale. Ne adresăm doamnelor fermier din mediul rural, cărora dorim să le oferim acces la finanţare şi informaţie, prin utilizarea de mijloace moderne de comunicare. TalentA reprezintă un program educaţional care ajută femeile să-şi dezvolte şi să-şi modernizeze afacerea, să o facă competitivă, productivă şi creativă, asigurându-i sustenabilitate şi o dinamică pozitivă„, a precizat Maria Cîrjă, director de marketing al companiei Corteva Agriscience pentru România şi Republica Moldova.
Femeile fermier care se vor înscrie pe platforma online a site-ului Corteva şi care vor fi selectate, vor participa la un curs gratuit de instruire, cu îndrumare din partea experţilor şi a mentorilor din domeniu. La finalul instruirii, Corteva Agriscience va asigura facilitarea implementării celor mai bune planuri de afaceri prin acordarea de premii câştigătorilor şi motivarea participanţilor la program. Proiectele câştigătoare trebuie să se axeze pe îmbunătăţirea securităţii alimentare, asigurarea accesului la apă potabilă în comunităţi, susţinerea consumului responsabil, combaterea schimbărilor climatice şi conservarea ecosistemelor.
Cine poate participa la TalentA?
Femeile care lucrează în agricultură şi locuiesc în zonele rurale, indiferent de statut şi domeniul de activitate, care doresc să implementeze proiecte de dezvoltare şi sunt hotărâte să facă din businessul lor o afacere sustenabilă, dinamică şi competitivă, precum şi să contribuie la dezvoltarea comunităţilor în care trăiesc şi muncesc.
Corteva Agriscience va sprijini implementarea a trei proiecte, cu o valoare totală de 12.000 dolari. Suma va fi distribuită între proiectele câştigătoare după cum urmează: locul I – 5.000 dolari; locul II – 4.000 dolari; locul III – 3.000 dolari.