5 minute de citit

Tăiere până la ultimul fir – noile combine John Deere pentru porumb siloz

Seria 9000 este combina autopropulsată de recoltat siloz potrivită pentru ferma ta. Analize de top privind calitatea materialului recoltat şi documentarea datelor, calitatea fără egal a silozului, graţie unui procesator de boabe excepţional de robust, toate aceste inovaţii sunt susţinute de un motor ultra puternic, ce oferă toată energia de care ai putea avea nevoie.
Mai multă energie, o capacitate de producţie mai mare şi un randament mai ridicat. Modelele John Deere 9700, 9800, 9900 sunt dotate cu un motor Liebherr V12 de 24,2 litri, de înaltă eficienţă, cu o putere de până la 970 CP. Modelul 9600 este dotat cu un motor John Deere PowerTech PSS de 13,5 litri. Ambele motoare sunt montate longitudinal şi au o eficienţă de răcire perfectă, cu un consum minim de energie al ventilatorului. Toate aceste îmbunătăţiri oferă o eficienţă sporită a consumului de carburant, emisii mai curate şi o cantitate mare de energie la dispoziţia operatorului.
Fiecare componentă a transmisiei combinelor de recoltat siloz din Seria 9000 a fost concepută astfel încât să mărească eficienţa. Componentele fluxului de recoltat sunt acţionate de până la 9 caneluri care asigură transferul în siguranţă al puterii motorului către cureaua de acţionare principală.
Fluxul recoltei ProStream a fost gândit cu componente de mare rezistenţă, pentru un motor cu şi mai mulţi cai putere şi o capacitate de producţie de peste 400 de tone pe oră. Capul de tăiere universal a fost conceput să funcţioneze cu o flexibilitate remarcabilă, fără să acţioneze asupra calităţii furajului. În funcţie de cerinţele specifice din fermă, se poate opta pentru oricare dintre configuraţiile disponibile, cu 40, 48, 56 sau chiar 64 de cuţite.

Noile combine John Deere pentru porumb siloz

Putere mare, eficienţă radicală şi fiabilitate totală
XSTREAM – procesatorul de boabe de înaltă precizie. Alături de experţi renumiţi de la Scherer, lider global în materie de proiectare a cilindrilor de procesare a boabelor, producătorul american a dezvoltat noul procesator de boabe John Deere XStream pentru o putere mai mare. Datorită cilindrilor de 250 mm în diametru şi diferenţei de viteză de 50%, acesta livrează boabe complet sfărâmate şi plante procesate complet, indiferent de lungimea de tăiere.
Procesatorul de boabe PREMIUM este o soluţie de procesare de mare intensitate care asigură o calitate excelentă a furajelor la orice lungime de tăiere, fiind dotat cu cilindri DuraLine pentru o durată de utilizare mai îndelungată a echipamentului şi pentru un volum mai mare.
Hedere cu performanţe de top. Gama de hedere disponibile pentru această serie de combine de recoltat furaje a fost concepută pentru putere mare, eficienţă radicală şi fiabilitate totală. Au fost incluse puncte de fixare cu autocentrare, un mecanism de blocare cu o singură manetă şi un multi-cuplor pentru toate conexiunile hidraulice şi electrice. De asemenea, funcţia de „recunoaştere a hederului” elimină recalibrarea după ce hederul a fost schimbat.
Greble premium 6X9. Pentru seria 9000 sunt disponibile şi greble premium 6X9, concepute special pentru colectarea furajelor la o putere mai mare. Indiferent de lucrare şi de condiţii, noile componente premium rezistă mai mult timp pe teren în condiţii extreme – pentru că sunt DuraLine. Tamburul greblei este mai robust şi în plus au fost adăugate lanţuri de mare rezistenţă. {necul robust cu benzi de uzură suplimentare şi capacele de protecţie acoperite cu strat DuraLine la colţuri vor dura de cel puţin trei ori mai mult.

Hedere concepute pentru performanţă
Construite pentru John Deere, modelele Zürn ProfiCut 530 şi 700 sunt hedere de înaltă eficienţă dezvoltate pentru tăierea curată şi la mică înălţime a furajelor integrale cu ajutorul unei bare de tăiere cu disc verificată şi testată. Pentru o capacitate de producţie maximă şi o calitate optimă a furajelor, se poate regla viteza şnecului în funcţie de lungimea tăierii.
Modelele din seria 300Plus sunt scurte, compacte şi au un design uşor cu tamburi mici, fiind uşor de manevrat pe sol şi perfecte pentru recoltele de înălţime medie şi mică.
Pentru seria 9000, modelul 300Plus este disponibil în lăţimi de lucru de 6 metri, 7,5 metri şi 9 metri, fiind echipamentul perfect pentru recoltele cele mai însemnate cantitativ. Tehnologia de recoltare independentă de brazdă permite strângerea culturii de pe teren din orice unghi. Graţie alimentării inteligente pe lungimi egale, hederul 300Plus este alegerea cea mai bună pentru o calitate perfectă de tocare.

Text şi foto: IPSO AGRICULTURA

HEDERUL 400PLUS – CAMPION AL FLUXULUI DE PRODUCTIVITATE
Dacă trebuie să recoltezi rapid, culturi multiple la randamente ridicate, atunci echipamentele din seria 400Plus sunt ideale pentru tine.
Concepute şi construite pentru o capacitate de producţie mai mare, hederele din seria 400Plus folosesc designul cu tambur mare pentru tăierea, colectarea şi alimentarea cerealelor în combina autopropulsată pentru recoltat furaje John Deere. Seria 400Plus de hedere a fost dezvoltată cu accent pe valoarea adăugată pentru client, aşadar sunt excelente dacă vrei un randament mai bun, mai multă productivitate şi performanţe mai ridicate în condiţii extreme.

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 11/238 (ediţia 15-30 iunie 2019)

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →