Tableta merge la… Petrică Vidan - Revista Ferma
2 minute de citit

Tableta merge la… Petrică Vidan

Pentru că a vizitat standul nostru şi s-a fotografiat împreună cu familia, participând astfel la concursul organizat de revista Ferma în parteneriat cu Titan Machinery România, norocul i-a surâs şi a câştigat tableta Samsung de ultimă generaţie.

castigator-tableta-agriplan_b

Din dragoste pentru agricultură a renunţat la “haina statului”. A avut curaj, ar spune unii. Da, dar cine nu riscă, nu câştigă! Petrică Vidan se declară un câştigător! „Am plecat din sistemul bugetar, am renunţat la haina statului ca să mă apuc serios de agricultură. Am început activitatea în urmă cu trei ani, am plecat de la 13 hectare cumpărate şi am ajuns la o exploataţie de 700 de hectare, cea mai mare parte în arendă”, ne-a declarat mândru agricultorul mehedinţean. Îşi lucrează terenurile pe raza a trei localităţi: Tâmna, Prunişor şi Livezile, pentru că deşi compacte, suprafeţele din zona colinară a Mehedinţului nu sunt aşa întinse precum cele din câmpie.

Chiar dacă a fost şcolit la oraş, fermierul a păstrat vie dragostea pentru pământ şi iată că, după ani buni de studiu şi serviciu, a luat decizia de a se întoarce acolo de unde a plecat. “Am decis să mă întorc la lucrul pământului pentru că sunt fiu de ţăran, am plecat la şcoală la oraş de la vârsta de 13 ani, dar sufletul meu a rămas acolo. Am dragostea asta faţă de pământ, îmi place să lucrez terenul”, mărturiseşte cu patimă Petrică Vidan.

Citiţi povestea lui în revista Ferma, ediţia 15-30 iunie 2017!

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →