3 minute de citit

Sulf bun la făinarea păgubitoare

Kwzida Agro Romania - FLOSUL® SC_b

Vă prezentăm produsul FLOSUL® SC, pe bază de sulf lichid 800 g/l, sub formă de suspensie concentrată, util la vița-de-vie împotriva Uncinula necator și a altor patogeni. Diferența majoră față de alte produse constă în formularea de înaltă calitate, ce oferă numeroase beneficii privind aplicarea (persistența, aderența) și acțiunea propriu-zisă contra bolilor.

 

CÂND SE UTILIZEAZĂ FLOSUL® SC

FLOSUL® SC poate fi utilizat în două momente diferite, fiecare de mare importanță în evoluția culturii:

A. Protecția dintre sezoane, în perioada de iernare

Pe coaja butucilor iernează fungi și bacterii care vor relua hrănirea, reproducerea și implicit daunele odată cu încălzirea vremii. Pentru reducerea sau eliminarea rezervei de patogeni, vă recomandăm să aplicați FLOSUL® SC și să asigurați astfel o igienizarea foarte bună a plantației.

B. În perioada de vegetație

FLOSUL® SC se poate aplica în mai multe tratamente, de obicei până la momentul în care strugurele a strâns suficient zahăr pentru a opri ciclul de viață al patogenului. Spre deosebire de alte substanțe, sulful nu comportă niciun risc de instalare a rezistenței. Prin aplicarea FLOSUL® SC, se evită efectele făinării, și anume diminuarea productivității și scăderea calității vinului.

Deși sulful este folosit de mult timp contra făinării (Uncinula necator), nu toate formulările sunt la fel de eficiente. De aceea, vă recomandăm să utilizați FLOSUL® SC, conceput pentru a acționa în forță contra patogenului.

FLOSUL® SC studiu de caz_b


PRINCIPALUL AVANTAJ AL PRODUSULUI FLOSUL® SC

Principalul avantaj al FLOSUL® SC este reprezentat de dimensiunea particulelor de sulf conținute. Dacă în produsele concurente, particulele de sulf au, în general, o dimensiune medie de 3,6 microni, în cazul FLOSUL® SC, particulele de sulf măsoară în medie doar 0,8 microni. Drept urmare, se constată o stabilitate foarte bună a produsului de-a lungul perioadei de depozitare: riscul de sedimentare în partea de jos a rezervorului este foarte scăzut. În plus, substanța de tratare se fixează foarte bine pe toate organele plantelor, iar aplicarea este uniformă, protejând planta în întregime. 

De asemenea, formularea specială îi mai conferă acestui fungicid și alte beneficii: rezistență la spălare și persistență pe frunză, vâscozitate scăzută și faptul că nu formează spumă.

S-a constatat că aplicarea FLOSUL® SC în plantația de viță-de-vie la 35⁰C nu determină arsuri, așa cum se întâmplă în cazul altor formulări ale sulfului.

Doză maximă recomandată la vița-de-vie: 4 l/ha


Pentru mai multe informații privind fungicidul FLOSUL® SC și cultura de viță-de-vie, vă invităm să contactați Reprezentanții de Vânzări Kwizda Agro Romania +40 37 208 97 00 .

un articol realizat de KWIZDA AGRO ROMANIA

Mai multe pe această temă www.kwizda-agro.ro

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →