2 minute de citit

SUA au pierdut aproape 3,8 milioane de hectare cu porumb în 2022!

cultura de porumb 01_bEstimările finale de producţie pentru anul 2022 indică o scădere substanţială a suprafeţei de porumb recoltate în Statele Unite. Potrivit USDA, anul trecut s-ar fi obţinut o producţie totală de 13,729 miliarde busheli de porumb boabe, echivalentul a 348,75 milioane tone metrice, cantitate recoltată de pe 79,207 milioane acri, ceea ce corespunde unei suprafeţe de aproximativ 32 milioane de hectare.

Suprafaţa totală însămânţată cu porumb boabe anul trecut în SUA a fost cu 10% mai mare decât suprafaţa recoltată. Impactul secetei asupra culturilor a constituit, se pare, principala cauză a acestei scăderi. Cu toate astea, analiştii susţin că cele 3,79 milioane de hectare diferenţă nu înseamnă neapărat că s-au prierdut, ci mai degrabă suprafaţa respectivă a fost recoltată ca porumb furajer.

Pe de altă parte, productivitatea la hectar a ajuns anul trecut la 10,88 tone metrice, în uşoară creştere faţă de sezonul precedent. În schimb, la soia randamentele au fost ceva mai mici, respectiv 3,33 tone la hectar. Suprafaţa totală cultivată cu soia anul trecut în Statele Unite a fost de 35,39 milioane hectare iar producţia obţinută 116,37 milioane tone metrice.

Mai mult grâu semănat în toamnă!

În ceea ce priveşte grâul de toamnă, prognoza USDA prevede o creştere de 11% a suprafeţei însămânţate pentru anul de recoltă 2023. Acesta este probabil şi unul dintre motivele care au influenţat scăderea preţurilor la grâu pe marile burse. Astfel, autorităţile americane estimează că în toamnă a fost înfiinţată o suprafaţă totală cu grâu de aproape 15 milioane de hectare, mai precis 36,950 milioane de acri, cu 3,679 milioane de acri (circa 1,48 milioane hectare) mai mult comparativ cu toamna anului 2021.

Chiar şi aşa, unii specialişti susţin că o bună parte din suprafeţele semănate toamna trecută au fost afectate de umiditatea excesivă, pe lângă faptul că în unele state din Midwest grâul este folosit mai mult ca şi cultură de acoperire (cover crop).

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →