Sprijin pentru producătorii de piersici şi nectarine - Revista Ferma
2 minute de citit

Sprijin pentru producătorii de piersici şi nectarine

piersici-proaspete_bMăsurile vor ajuta fermierii din Grecia, Italia şi Spania să facă faţă impactului unei recolte substanţial crescute, într-un moment în care exporturile pe pieţele-cheie au fost afectate de o întărire a normelor în vigoare în urma interdicţiei ruseşti privind importurile de fructe şi legume din UE.

Reacţia actuală reprezintă un răspuns la decizia Uniunii Economice Eurasiatice de a introduce măsuri mai dure din punct de vedere sanitar şi fitosanitar asupra importurilor din UE, începând cu 1 iulie 2017. În acelaşi timp, randamentele neaşteptat de mari din acest an au condus la stocurile semnificative de piersici şi nectarine, în special în Grecia, Italia şi Spania. Aceşti doi factori au împins preţurile, în unele cazuri, sub costurile de producţie.

Noile norme vor compensa agricultorii pentru eliminarea de pe piaţă a unei cantităţi de 35.020 de tone de piersici şi nectarine, la un cost de 12,8 milioane de euro. În ultimele două luni, aproximativ 221.750 de tone de fructe au fost retrase de pe piaţă.

Potrivit autorităţilor de la Bruxelles, aceste măsuri excepţionale de sprijin pentru producători, ca răspuns la embarrgoul ruseasc, au scopul de a îmbunătăţi managementul global al pieţei pentru a o face mai rezistentă în viitor. Se doreşte astfel crearea unui sector mai competitiv şi orientat către piaţă, reducerea fluctuaţiilor legate de criza veniturilor producătorilor, creşterea consumului de fructe şi legume în Europa şi extinderea utilizării tehnicilor de cultivare şi de producţie ecologice.

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →