Simba X-Press - Revista Ferma
2 minute de citit

Simba X-Press

simba m Simba X-Press

Uniformitatea consolidării este asigurată şi de tăvălugul din spate, „în linie”. Acest tăvălug este o concepţie nouă şi se compune din două profile în forma literei „D”, ambutisate şi montate faţă în faţă, cu posibilitatea de reglare permanentă a strângerii. Acest tip de tăvălug fărâmiţează cu succes bulgării mari de pământ şi închide suprafaţa de sol lucrată, pentru a reduce fenomenul de evaporare a apei din sol.

Utilajul este proiectat să lucreze la o adâncime maximă de 75 mm, chiar şi în soluri mai grele. O caracteristică a grapei Simba X-Press este că străpungerea solului se realizează prin intermediul unghiurilor variabile, şi nu prin transferul greutăţii de la discurile din spate, pentru a realiza o forţă de împingere asupra acestora.

 

Caracteristicile utilajului

• toate modelele X-Press sunt echipate cu unităţi de disc Pro-Active, pentru o protecţie superioară împotriva daunelor provocate de pietre sau de alte materiale dure; suporturile cu arcuri din oţel au rezistenţă mare, cu o înălţime de declanşare de 130 mm;

• reglarea rapidă a unghiului de lucru, cu ajutorul unui mâner cu acţionare mecanică;

• utilajul este rabatabil hidraulic, astfel se evită mutarea tractorului în faţa şi în spatele utilajului, salvând timp şi permiţând legarea în tandem, în timpul transportului;

• opţional se poate monta o unitate de semănat pentru seminţe mici (rapiţă).

Deoarece productivitatea acestui utilaj este mare, se recomandă în primul rând fermelor cu suprafeţe întinse, care pot fi pregătite în timp scurt, lucrarea executată având o bună calitate. Folosind acest utilaj, numărul de treceri se reduce, solul nu se tasează iar consumul de carburanţi scade.

Acest utilaj vă este oferit în România de firma Munax.

DATE TEHNICE

Tabel Simba X-Press

 

• reglarea unghiului de lucru: între 10 şi 25 de grade
• diametrul lamei de tăiere: 500 mm
• diametrul discurilor duble de tip „DD”: 700 mm

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →