Simba SLD 600 - Revista Ferma
2 minute de citit

Simba SLD 600

simba2 m Simba SLD 600

Discurile sale mari sunt capabile să ridice o cantitate mare de sol şi să-l amestece cu gunoiul de la suprafaţă, în timp ce, în adâncime, organele active au grijă de harpanul de plug şi alte probleme de compactare.

Odată cu îmbunătăţirea structurii solului, Simba ne oferea acum patru ani, un alt echipament care să ne ajute în echilibrarea balanţei şi trecerea către sistemul No Till – SL 700. Dar acest nou echipament nu era bun pentru fermierii care lucrau soluri grele.

Ca să rezolve problema compactizării solului, survenită după câteva sezoane umede, Simba creează noul model SLD. Combinând sistemul de discuri de 610 mm pro-active de la SL 700, cu sistemul de ancore hidraulice cu auto reset pro-lift de la Solo, dar şi cu o revizuire a structurii şi un tambur mărit model “DD ring”, SLD promite a fi echipamentul ideal pentru fermierii care vor o rotire a solului sau doar să “mute” cantităţi mari de sol.

Pentru a lucra la capacitate maximă, viteza de înaintare a tractorului nu trebuie să fie sub 10 km/h. Astfel, cel mai mic SLD, cu lăţimea de 4,6 m, are nevoie de o putere minimă de 300 cp iar vârful de gamă, SLD 6,0 m, necesită o putere minimă de 400 cp.

Prima linie de lucru este formată din discurile individuale de 610 mm, montate pe un sistem de arcuri tip frunză. Acestea sunt aranjate la o distanţă de 250 mm. Unghiul discurilor poate fi ajustat de la 0 la 25 de grade.

Următoarea lucrare este asigurată de către ancorele active de decompactizare şi ridicare a solului, cu sistem pro-lift. Pentru a câştiga mai mult spaţiu, ancorele sunt aşezate în formă de “V” la o distanţă de 665 mm.

În funcţie de sol, mecanizatorul poate schimba forma aripioarelor de pe ancoră. Discurile posterioare sunt offset, deoarece ele nu trebuie să lucreze la adâncime iar spaţiul dintre discuri este de doar 125 mm. Închiderea şi nivelarea este asigurată de către tamburul “DD Ring”. Pentru mai multă siguranţă, SLD este dotat din standard cu sistem de frânare hidraulic.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Foto 1 iStock 1289621751 artbyPixel scaled De ce devin porcii agresivi?

De ce devin porcii agresivi?

Un subiect de maximă actualitate este studiul şi combaterea agresivităţii suinelor în condiţiile de exploatare tipice fermelor de suine moderne. […]

Citește mai multe știri →