SIMA 2017: Inovaţia înainte de toate - Revista Ferma
4 minute de citit

SIMA 2017: Inovaţia înainte de toate

Într-un mediu economic dificil, resimţit anul trecut (mai ales în Franţa), profesioniştii din sectorul agricol prezenţi la SIMA au dorit să întărească intenţia fermă de a privi spre viitor cu o perspectivă realistă şi optimistă. Acestă viziune s-a regăsit şi în tema centrală a evenimentului „Being a farmer in 10 years” (Să fii fermier în următorii 10 ani), care a abordat viitorul din patru unghiuri diferite:
– Digital – meseria de fermier în era digitală;
– Economia ecologică – căutarea unui nou model economic;
– Robotica – mâine vom avea tractoare fără şofer?
– Genomica – selecţia de noi plante şi animale în noua eră genetică.
La SIMA au fost organizate o serie de conferinţe şi workshop-uri pentru a promova relaţii de afaceri între jucătorii din sectorul agricol, întâlniri de afaceri între expozanţi şi dealeri din întreaga lume şi Summit-ul african. În secţiunea dedicată creşterii animalelor – SIMAGENA, o adevărată vitrină a inovaţiei în genetică – au fost organizate licitaţii de vite şi concursuri de reproducţie, precum şi întâlniri de afaceri între comunitatea agricolă franceză şi vizitatorii internaţionali interesaţi.
Această ediţie a SIMA a fost onorată de prezenţa a 1.770 firme din 42 de ţări şi s-au înregistrat 232.000 vizitatori, din care 23% au provenit din afara Franţei, mai puţini cu 3% faţă de SIMA 2015.
La standul internaţional al presei au fost prezente 51 de publicaţii partenere din 17 ţări, România fiind reprezentată de Revista Ferma
În standurile marilor producători de maşini agricole s-a vorbit româneşte, în aproape toate standurile fiind reprezentanţi ai dealerilor şi companiilor prezente în România.

Ferma la SIMA 2017

SIMA 2017 – Premiile pentru inovaţie
Anul acesta au fost decernate două medalii de aur pentru Inovaţie SIMA: pentru companiile Michelin şi Trelleborg; cinci medalii de argint: Case IH Agricultură, JCB Agri, John Deere, New Holland şi Rousseau; şi alte 14 medalii de bronz pentru inovaţii, firmelor: Agriest, Amzone, Arvalis, Claas, Dangreville Synergy, Horsch, John Deere, Kverneland Group, Massey Ferguson, New Holland, Sencrop, SMAG/Smart Agriculture, TeeJet Technologies şi Wefarmur.com.
Prin premierea acestor inovaţii, juriul SIMA a recunoscut tendinţele către care se îndreaptă acum noile tehnologii: conservarea solului, agricultura de precizie şi „digitalizarea” pentru creşterea eficienţei sub toate aspectele: productivitate, confort, siguranţă etc.
De altfel, ambele medalii de aur au fost decernate pentru tehnologii care ajută la conservarea solului şi reducerea tasării. Trelleborg a primit medalia de aur pentru „sistemul de reglare variabilă a presiunii în anvelope”, la combine şi remorci grele. Presiunea în anvelope este ajustată automat în raport cu încărcătura/sarcina maşinii.
Michelin a primit medalia de aur – inovaţii SIMA pentru „anvelopa evoluţionară 2 în 1”, care are proprietatea de a-şi modifica forma în funcţie de presiune: pentru „câmp” sau pentru „drum”.
În numerele viitoare ale revistei Ferma vom reveni cu detalii şi informaţii tehnice privind Inovaţiile premiate la SIMA 2017 şi premiile „Maşina anului 2017”.

Masina Anului

MAŞINA ANULUI 2017
Ceremonia de decernare a premiile la Concursul internaţional „Maşina anului” a fost organizată în standul Sima Web TV al Terre-net. Din cele peste 70 de nominalizări, un juriu format din 23 de reprezentanţi ai presei agricole internaţionale au selecţionat câştigătorii pentru cele mai inovatoare maşini din domeniul agricol. România a fost reprezentată de Revista Ferma în juriul concursului „Maşina anului 2017”. Anul acesta, pentru prima dată, alături de categoriile consacrate, a mai fost desemant şi un câştigător favorit al publicului, cu peste un milion de voturi.
Câştigătorii premiului „Maşina anului 2017” sunt:
1. Tractor XXL (peste 400 CP): John Deere 9RX – (620 CP);
2. Tractor XL (280-400 CP): JCB Fastrac 8000;
3. Tractor L (180 la 280 CP): John Deere 6230 & 6250 R;
4. Tractor M (la 120 la 180 CP): Massey Ferguson 6700 S (MF 6718 S 6718);
5. Tractor S tractor (mai puţin de 150 CP) – Valtra A;
6. Tractor specializat: Same Frutteto Active Drive;
7. Combine agricole: New Holland CR Everest;
8. Cositoare: Vicon Extra 736 T;
9. Prese de balotat: Krone Big Pack Vari Cut;
10. Prelucrarea solului: Lemken Karat 12;
11. Semănătoare: Amazon Cataya (cu grapă rotativă KE3001 sau cultivator rotativ KG şi KX 3001);
12. Maşini de erbicidat: Berthoud Vantage Ténor;
13. Manipulare: JCB AGRIPRO DualTech VT;
14. Transport: Joskin Vacu-Storm;
15. Premiul publicului: cultivatorul Kuhn Performer 3000;
16. Premiul special al juriului: Tehnologia Shredlage de pe noua serie Claas a combinei de recoltat furaje Jaguar 900;
17. Premiul specialal juriului: Maşina autopropulsată pentru distribuit furaje Khun SPV Power.

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 5 (188) din 15-31 martie 2017

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →