SIA Paris, ediţia 2018 - Revista Ferma
3 minute de citit

SIA Paris, ediţia 2018

În centrul expoziţiei, noile obiceiuri comportamentale contributive sau colaborative şi, în general, orice lucru care creează legături sociale pot fi aplicate în agricultură: rolul jucat de consumatori drept contributori la dezvoltarea fermierilor sau a producătorilor, rolul jucat de crescătorii de animale, poziţia agricultorilor, cursurile de pregătire pentru tineri… toate acestea oferă o imagine de ansamblu a unui tip de agricultură care este rodul a mai mult de o persoană, este un efort colectiv şi care se schimbă în mod constant. Această temă va fi în centrul acestei adevărate sărbători a sectorului agricol francez.

SIA Paris, ediţia 2018_b

Patru sectoare cheie
În cadrul SIA de la Paris vor fi prezentate în detaliu patru sectoare cheie ale agriculturii: creşterea animalelor; vegetal (cultura mare şi horticultură); produse alimentare (din Franţa şi din teritoriile sale de peste mări, dar şi din restul lumii); servicii şi profesii agricole.
Plantele sunt vitale! Plantele sunt omniprezente în vieţile noastre. O atmosferă… proaspătă veţi găsi în secţiunea dedicată sectorului vegetal. De la marile culturi cerealiere, plantele de grădină, viţă de vie şi pomi fructiferi şi fără a neglija sectorul forestier, la Expoziţia Internaţională Agricolă vor fi prezentate diverse culturi agricole şi sisteme de producţie vegetală. Secţiunea este structurată în jurul „Odyssey Plant”, care va avea o latură distractivă şi educativă deplină şi care reuneşte toţi actorii principali din sectorul plantelor din Franţa, prezentând o gamă largă de produse: fructe şi legume, seminţe pentru grădinărit, cultura viţei de vie şi oenologie etc.
Creşterea animalelor – inima agriculturii franceze! SIA este expoziţia care reuneşte animale cu valoare genetică ridicată din Franţa. Secţiunea emblematică a expoziţiei – producţia animală şi sectoarele sale reprezentative – reuneşte multe dintre exemplarele care concurează în prestigioase competiţii de profil.
Arătând excelenţa franceză! De la creşterea animalelor până la silvicultură, problemele cu care se confruntă agricultura, aşteptările şi priorităţile din jurul acestora se schimbă în mod constant. Ce planuri îşi fac fermierii în 2018?
Importanţa expoziţiei de la Paris este dovedită, dacă mai era nevoie, şi de numărul uriaş de vizitatori, care în ultimii ani a trecut cu mult peste o jumătate de milion de persoane (618.958 vizitatori în 2017, a 54-a ediţie). Expoziţia a servit şi ca o oportunitate pentru părţile interesate şi implicate în diferite sectoare de a se întâlni cu oamenii de ştiinţă şi politicienii care au participat la conferinţele şi manifestările oficiale desfăşurate în timpul SIA.
Expoziţia Internaţională Agricolă este ocazia ideală pentru vizitatori de a descoperi atât specificul agricol al regiunilor Franţei, dar şi posibilitatea de se întâlni cu delegaţii străine, oameni de afaceri şi profesionişti din sectorul agricol.
Expoziţia are o componentă educaţională foarte bine dezvoltată, astfel încât publicul larg să fie informat şi oamenii să înţeleagă mai bine fermierii şi problemele din acest sector.
La fel ca şi anul trecut, interesul fermierior şi a publicului larg pentru acest eveniment major suntem siguri că va depăşi graniţele Centrului Expoziţional.
Vizitaţi Expoziţia Internaţională Agricolă de la Paris!
Informaţii suplimentare: https://en.salon-agriculture.com/

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 2/207 (ediţia 1-14 februarie 2018)

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →