Se poate şi în vremea pandemiei. Produsele din ferma "Căpriţele lui Robert" sunt la mare căutare! - Revista Ferma
4 minute de citit

Se poate şi în vremea pandemiei. Produsele din ferma „Căpriţele lui Robert” sunt la mare căutare!

Marcela Pricop procesează laptele produs din ferma familială Căpriţele lui Robert de care se îngrijeşte soţul şi în fiecare sâmbătă dimineaţă se duce cu brânzeturi şi lactate mai întâi în Panciu (la ora 9,00), apoi în Piaţa Sud din Focşani. „Îmi iau măsurile de protecţie şi mă echipez din cap până-n picioare cu mască, mănuşi, combinezon, cu soluţie biocidă şi stau în Focşani preţ de o oră la stand (între 10,00 şi 11,00). Pentru sâmbătă am pregătit 100 litri de lapte proaspăt, iaurt, kefir, telemea, urdă, cremă tartinabilă şi zer, toate realizate din lapte de capră. Un lucru curios: a început lumea să bea zer de teama coronavirusului! Adevărul este că-i sănătos pentru organism! Problema e că eu nu am lapte suficient pentru cerinţele ce le am!”, ne-a declarat vrânceanca.

caprite 11_b

Preţurile au rămas cam aceleaşi
La unele produse fermiera din Răcoasa nu a schimbat preţurile de vânzare. „Încă înainte de declanşarea pandemiei, am crescut puţin preţul la caşcaval; l-am făcut 35 de la 30 lei/kg şi 40 lei cel afumat, (dar momentan nu am că am stricat 170 litri de lapte din neatenţie la prepararea caşcavalului); iaurtul şi kefirul au rămas la acelaşi preţ (14 lei litrul), ca şi laptele proaspăt de capră, 7 lei/litrul, sau borcanele de Caşurdă marinată, specialitate în ulei de măsline, ulei de nucă şi condimente (25 lei borcanul). De asemenea, am urcat la urdă de la 15 la 18 lei/kg, la telemea 28 de la 25 lei/kg. Nu am vrut să măresc prea mult, aşa cum le-au dublat unii speculanţi. Oamenii şi aşa sunt tulburaţi, de ce să mai fie stresaţi şi de preţuri?!”, a explicat Marcela Pricop.

caprite 5_b 
caprite 4_b
Comanda – sufletul comerţului!
Producătoarea agricolă lucrează pe bază de comandă! „Dau drumul la postare pe pagina Căpriţele lui Robert şi iau comenzile venite telefonic sau prin SMS. Produsele sunt disponibile în limita stocurilor săptămânale! Ce rămâne în plus, iau cu mine. Săptămâna trecută m-am întors acasă cu 8 sticluţe de iaurt de jumătate şi asta pentru că am plecat la 11,05 şi nu am mai aşteptat să treacă sfertul academic. Pentru persoanele trecute de 65 de ani fac livrarea la domiciliu. Le sun la telefon să coboare în faţa blocului şi le onorez comanda!”, a explicat fermiera.
La ferma Căpriţele lui Robert efectivele de animale sunt cam aceleaşi de astă-vară, atunci când am vizitat ferma: 512 capre, 40 de oi şi câţiva mieluţi. Producţia zilnică de lapte a scăzut la vreo 80 litri pentru că încă sunt ieduţi care sug. Marcela Pricop a păstrat câţiva ca să-i aibă pentru sărbătorile pascale.

Proiect aprobat pentru un centru de procesarea laptelui
„Sunt bucuroasă că ni s-a aprobat proiectul pe Măsura 16.4 pentru realizarea unui centru de prelucrare a laptelui cu o capacitate de procesare de 600-700 litri lapte pe zi, în valoare de 117.800 euro. AFIR-ul este blocat până după Paşti. Suntem îngrijoraţi; nu ştim ce se va întâmpla cu noul coronavirus, dar, cu siguranţă, că ne pandemia ne va ţine în casă cel puţin trei luni de zile”, ne-a declarat Marcela Pricop care a fost şi cadru medical.

Povestea fermei CAPRITELE LUI ROBERT o puteti citi AICI> Brânzăria de la ferma „CĂPRIŢELE LUI ROBERT”

caprite 3_b

caprite 2_b

 Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →