SAATEN-UNION: Ameliorare pentru viitor - Revista Ferma
4 minute de citit

SAATEN-UNION: Ameliorare pentru viitor

saaten m SAATEN-UNION: Ameliorare pentru viitor

SAATEN-UNION GmbH, fondată în1965, este o asociaţie a şapte amelioratori de plante, cu mai mult de o sută de ani de experienţă în producere şi ameliorare. Cu un concept de succes – inovaţia tehnologică – s-a constatat: transferul de cunoştinţe reprezintă puterea.

SAATEN-UNION ameliorează o mare varietate de culturi adaptate la nivel regional în fiecare ţară unde există o sucursală (Marea Britanie, Germania, Franţa, Polonia, Rusia, Cehia, România, Bulgaria, Ungaria, Slovacia).

Societatea conectează, în mod eficient, know-how-ul din diverse domenii cu industria şi oferă genetică modernă pentru culturi durabile. An de an, companiile ce alcătuiesc SAATEN-UNION aduc inovaţii în sprijinul fermierilor prin intermediul seminţelor: dezvoltare robustă, noi niveluri de rezistenţă la stress abiotic, soiuri sau hibrizi cu o mare creştere în utilizare la nivel european.

Conceptul SAATEN-UNION presupune concentrarea pe obiectivele principale, ameliorare intensă la speciile de plante cu largă utilizare în ferme. Între noutăţile provenite din ameliorare enumerăm soiuri şi hibrizi noi, valoroşi, de secară, grâu, soiuri noi de triticale, precum şi inovaţii în alte culturi (rapiţă de toamnă şi primăvară, mazăre, lucernă, sfeclă, sorg, lupin, porumb, floarea soarelui, şofrănel şi altele).

 

Cercetarea este viitorul

Motto-ul nostru – “Cercetarea este viitorul”, defineşte tot ceea ce facem. Seminţele reprezintă resurse regenerabile şi sunt fundamentul pentru îngrijirea populaţiei prin alimente sănătoase. Vrem să contribuim la un viitor durabil prin responsabilitate. Lucrăm astăzi privind către soiurile de mâine.

 

Cereale de toamnă

SAATEN UNION România aduce în beneficiul fermierilor o gamă completă de cereale de toamnă aclimatizate şi alese atent pentru a genera producţii peste medie în toate zonele de cultură. Pot fi alese soiuri pentru orice necesitate: soiuri de grâu pentru panificaţie/furaj, hibrizi de grâu, soiuri de orz şi orzoaică de toamnă, triticale ori secară.

Din câmpurile de testare răspândite uniform pe teritoriul ţării sunt alese soiurile şi hibrizii care au avut randament peste media martorilor mai mulţi ani la rând. Astfel, putem să subliniem ca noutăţi pentru campania de semănat 2011/12 soiurile de grâu GENIUS şi QUEBON, cu indici superiori pentru panificaţie. Alte soiuri noi, pregătite pentru această campanie, sunt ILINKA şi AKRATOS.

Până la ora actuală se constată o afinitate a clienţilor pentru soiul de grâu MULAN, remarcat printr-o plasticitate ecologică deosebită şi pentru soiul PETUR, care înregistrează producţii de top.

Oferta de hibrizi de grâu pentru această campanie este împărţită între HYLAND şi HYSTAR. Ambii hibrizi au fost cultivaţi cu rezultate foarte bune în unele campanii. Aceştia se diferenţiază printr-o serie de calităţi: rezistenţă la încolţire în spic, rezistenţă superioară la principalele boli, capacitate foarte mare de înfrăţire şi o normă de semănat de 100-120 kg, în funcţie de MMB, ceea ce aduce costul/ha mai aproape de cel al soiurilor.

Pentru culturile de orz şi orzoaică de toamnă s-a remarcat o cerere foarte mare pentru soiul TRASCO, respectiv LAVERDA. Aceştia au pătruns inclusiv în zone din Transilvania unde până acum presiunea bolilor îndepărta din rotaţie culturile de orz şi orzoaică de toamnă. În 2011 s-au înregistrat producţii foarte bune, ceea ce întăreşte încrederea fermierilor în aceste soiuri.

SAATEN UNION ROMÂNIA a remarcat o cerere în continuă creştere pentru secară şi mai ales pentru triticale. Astfel, am adus în portofoliu încă din 2009, soiul TRASCO pentru triticale şi DUKATO pentru secară, în baza rezultatelor din testări.

SAATEN UNION ROMÂNIA organizează demonstraţii în câmp pentru evaluarea potenţialului biologic al tuturor speciilor de plante de cultură prezente în portofoliu. De asemenea, stă la dispoziţia fermierilor, prin intermediul reprezentanţilor regionali, cu orice informaţii privitoare la comportamentul soiurilor şi tehnologiile specifice recomandate.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →