Robotul de muls Monobox - Revista Ferma
2 minute de citit

Robotul de muls Monobox

Deoarece laptele reprezintă un produs important, practic principala sursă de venit pentru producători, colectarea acestuia constituie activitatea esenţială a unei ferme. Într-o lume unde concurenţa este tot mai acerbă în majoritatea domeniilor de activitate, provocarea cu care se confruntă fermierii o reprezintă producerea unui lapte de înaltă calitate.

Lutzenberger-GbR_DE86860-(98)_b
Monobox-ul oferă fermierilor avantaje notabile, specifice mulsului automatizat cu robot, putând susţine până la 70 vaci/boxă:
• Conferă calitate superioară laptelui printr-un muls optim şi o atentă îngrijire a ugerului, toate acestea determinând o igienă impecabilă până când produsul ajunge în tanc;
• Mediul de lucru – având un design ergonomic, echipamentul este dotat cu dispozitive uşor de utilizat;
• Parteneriat de viitor – serviciile de asistenţă şi mentenanţă pe care producătorii roboţilor de muls Monobox le asigură peste tot în lume;
• Investiţie sigură – prin această achiziţie se obţine un profit maxim printr-un consum redus de resurse şi de energie.

Proces simplu şi precis, igienă impecabilă
Modulul de muls funcţionează independent, zi şi noapte; vacile sunt creaturi pentru care rutina unui muls standardizat şi precis care se desfăşoară într-o boxă deschisă este binevenită. Fiecare etapă de la ataşarea manşonului, la stimulare, curăţare, uscare, muls şi post-dipare sunt părţi ale unui proces uniform şi comod. Igiena impecabilă şi protecţia intimă în interiorul manşonului sunt esenţiale pentru a obţine un lapte de calitate superioară.
Monobox-ul păstrează manşoanele curate, pregătite pentru următorul muls; dispozitivele urmează să fie igienizate pe exterior şi dezinfectate pe interior cu apă, acid şi aer comprimat, evitându-se astfel contaminările încrucişate.
În timp ce unitatea de muls vă uşurează munca, în boxă se asigură fluxul laptelui proaspăt, recipientul de colectare, valvele şi pompele de stabilire a frecvenţei produsului din unitate conducând laptele în tanc. În funcţie de necesităţi, care sunt mereu altele de la fermă la fermă, HOERMANN SRL oferă o gamă largă de opţiuni şi cu privire la sistemele de răcire.

Material oferit de Hoermann

Articol publicat in revista Ferma nr. 3/207 (ediţia 15-28 februarie 2018)

 

 

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Foto 1 iStock 1289621751 artbyPixel scaled De ce devin porcii agresivi?

De ce devin porcii agresivi?

Un subiect de maximă actualitate este studiul şi combaterea agresivităţii suinelor în condiţiile de exploatare tipice fermelor de suine moderne. […]

Citește mai multe știri →