6 minute de citit

Robotul de muls DeLaval VMS™ V300

DeLaval_sala de muls_bCând lucrați cu VMS™ V300 DeLaval, observați două lucruri: vacile sunt liniștite în timpul mulsului, iar brațul robotizat îndeplinește ușor și fără probleme operațiile repetitive de curățare, pregătire, atașare a cupelor și de pulverizare a mameloanelor la final. 

 • 99,8% rată de atașare a cupelor;
 • 99% rată de pulverizare a soluțiilor după muls;
 • Nu este necesară memorarea formei ugerului;
 • Capacitate mai mare cu 10%;
 • Atașare cu până la 50% mai rapidă.

 

DeLaval InSight™, software și cameră avansate

Tehnologia-cheie care face posibile aceste performanțe este DeLaval InSight™ – o îmbinare a celor mai sofisticate sisteme de camere video, hardware și software existente vreodată în zona de muls. Brațul robotului de muls fixează și pregătește operația, execută mulsul și realizează pulverizarea și curățarea sferturilor de uger mult mai rapid, mai precis și mai eficient. 

DeLaval_2_camera_b
La fiecare muls, DeLaval InSight™ detectează și memorează forma ugerului și a mameloanelor fiecărei vaci, ceea ce înseamnă că chiar și o vacă nouă în sistemul robotizat va fi mulsă eficient, fără a pierde timp cu învățarea pozițiilor mameloanelor și ale ugerului la prima mulsoare.

BENEFICII

 •  Peste 3500 kg de lapte pe zi;
 •  Muls REAL cu 4 contoare de lapte individuale omologate ICAR;
 •  Lapte de calitate în tancul de răcire;
 •  O igienă mai bună.

 

DeLaval PureFlow™ pregătește mamelonul

Dacă sunteți în căutarea celui mai bun sistem de muls, atunci l-ați găsit: DeLaval VMS™ V300. DeLaval PureFlow™ nu doar curăță, ci și pregătește mameloanele. Folosind cupa exclusivă, transparentă, care vă permite să o vedeți în acțiune, fiecare mamelon este curățat individual și totodată stimulat pentru a îmbunătăți colectarea laptelui și productivitatea. 

DeLaval_3_PureFlow_b
Sistemul permite separarea primelor jeturi de lapte într-un recipient, printr-o linie separată, și are setări complet reglabile, inclusiv capacitatea de a adăuga detergent pentru o curățare sporită și pregătirea mamelonului în vederea mulsului.

La final, cupa DeLaval PureFlow™ este complet spălată și curățată ca parte a operațiilor de rutină realizate automat de către VMS™ V300. 

 

Aplicația mobilă DeLaval InControl™ 

 • Acces ușor de pe ecranul tactil sau de pe dispozitivul mobil;
 • Acces de la distanță;
 • Monitorizarea camerelor de supraveghere.

DeLaval_DETALIU_b
DeLaval InControl™ nu doar simplifică monitorizarea și controlul VMS™ V300; acesta oferă rapoarte vizuale simple, analize și informații pentru a facilita luarea unor decizii mai bune. Folosind ecranul tactil sau un dispozitiv mobil, puteți să vizualizați VMS™ V300 în orice moment, pentru a controla funcționarea sistemului și operațiile zilnice, pentru a actualiza datele individuale ale vacilor sau pentru a partaja informații cu personalul din fermă. Astfel veți cunoaște performanța fiecărei vaci în parte. În plus, puteți să modificați setările sistemului de oriunde doriți.

 

DeLaval VMS™ V300 tratează fiecare vacă individual

• Intrarea. După ce vaca intră în stația de muls, ea va fi identificată, iar lungimea jgheabului va fi ajustată automat pentru a se potrivi nevoilor animalului. Lățimea se stabilește la instalare, în funcție de profilul rasei și de dimensiunea efectivului. După identificare, VMS™ V300 va folosi cel mai sofisticat sistem de opțiuni de muls creat vreodată, bazat pe randamentul și durata optimă între mulsori. Aceasta înseamnă că alege doar acele vaci pentru care o nouă operațiune va fi benefică. Pentru unele, acest lucru poate însemna 4 mulsori/zi, pentru altele din același grup, doar două pe zi. 

• Pregătirea. Pentru a asigura un flux constant de lapte prin stimularea eliberării de oxitocină, VMS™ V300 nu doar curăță mamelonul, ci îl și pregătește pentru muls folosind cupa DeLaval PureFlow™, apă, aer și, opțional, detergent pentru curățare. Asta înseamnă debit crescut și mai puțin timp petrecut cu cupa montată, protejând sănătatea ugerului. 

• Mulsul efectiv. Numai VMS™ V300 poate realiza mulgerea REALĂ prin patru contoare individuale de lapte, aprobate ICAR, care măsoară constant performanțele la muls ale fiecărei vaci. Sistemul de pulsații inteligente ajustează automat raportul pulsațiilor în funcție de nevoile individuale ale vacilor, ceea ce duce la un muls mai rapid și mai puțin stresant, mai multe mulsori pe zi și timpi mai mici de așteptare pentru vaci. Cu datele privind debitul accesibile în timp real, VMS™ V300 detașează cupele de pe sferturi la momentul potrivit și în mod corect, protejând mameloanele. 

Sistemul de detectare a mastitei DeLaval (MDi) oferă din timp indicații asupra problemelor de sănătate ale ugerului. Instrumentul analizează mai mulți parametri ai laptelui pentru fiecare vacă, la fiecare muls, pentru a evita problemele.

• Ieșirea. Complexitatea și acuratețea cu care funcționează DeLaval InSight™ permit sistemului VMS™ V300 să pulverizeze cu soluția de curățare fiecare sfert de uger, individual, dintr-o duză dedicată. Acest lucru economisește soluțiile de curățare și oferă o acoperire mai eficientă a sfertului de uger și, prin urmare, sporește gradul de sănătate și productivitatea, aceasta din urmă fiind superioară oricărui alt sistem de muls. 

 

DeLaval_4 - de rezerva_b

 

Experți în ferma de lapte

DeLaval a creat mai multe soluții pentru fermele de vaci de lapte decât oricine altcineva în lume. Și continuăm. Experiența companiei și axarea activității 100% pe producția de lapte reprezintă garanția că dacă alegeți DeLaval VMS™ V300, nu primiți doar un robot, ci un sistem integrat pentru fermele de vaci cu lapte, care oferă răspuns la 4 provocări principale: siguranța alimentară, eficiența muncii, rentabilitatea fermei și bunăstarea animalelor.

  

Service și consultanță

DeLaval VMS™ V300 funcționează aproximativ 8.000 ore/an. Programul de service DeLaval cuprinde trei vizite de service pe an. Tehnicienii noștri sunt bine instruiți și folosesc kituri de service originale și instrumente profesionale. La nevoie, e disponibil și serviciul de asistență la distanță 24/7.


Contact

COSMIN BATIS – Director Vânzari DeLaval

Tel. +40 744 341 112

E-mail: cosmin.batisEXT@delaval.com

mai multe pe această temă www.delavalcorporate.com

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →