4 minute de citit

Revystar® Flex conține cel mai nou triazol de la BASF, fiind eficient chiar și pe vreme dificilă

Pentru aceasta, BASF a creat cel mai nou triazol, cu spectru larg de combatere a bolilor. Pachetul fungicid Revystar® Flex conține substanța activă Revysol®, noul triazol creat de BASF, și metrafenona din fungicidul Flexity®. Este eficient chiar și în cazul alternațelor mari de temperatură și reprezintă o soluție ideală pentru momentul primului tratament la cultura de cereale păioase.

1200x628_1_b

Cele două fungicide acționează sinergic pentru protecția culturilor de grâu și orz. Spectrul său de combatere este larg și include majoritatea bolilor întâlnite la momentul primului tratament: făinarea, ruginile, septorioza, ramularia, arsura frunzelor sau pătarea reticulară.

 

Vezi ce spun fermierii români despre Revystar® Flex

 

Pachetul Revystar® Flex e conține 15 litri de Revystar® și 5 litri de Flexity®, o cantitate suficientă pentru tratarea unei suprafețe de 20 ha.

  • Revysol® (mefentrifluconazol) este cel mai nou triazol creat de BASF. Substanța activă aparține grupului de inhibitori ai biosintezei sterolului, fiind primul izopropanol – azol care oferă o eficacitate unică împotriva unui spectru larg de boli care nu sunt ușor de controlat de către triazolii deja existenți pe piață.
  • Flexity® (metrafenonă), un fungicid care are la bază  cea mai bună substanță împotriva făinării, deoarece controlează agentul patogen în toate etapele de dezvoltare ale acestuia

 revystar-spectru_b


Revystar® Flex este perfect adaptat noilor condiții climatice

Revystar® Flex poate fi aplicat pe o perioadă mai lungă de timp, fiind mult mai eficient decât produsele concurente și asigurând o selectivitate excelentă față de grâu și orz. Mai mult, poate fi utilizat cu încredere și în perioade cu alternanțe mari de temperatură între zi și noapte, sau cu vreme capricioasă și instabilă care limitează semnificativ eficacitatea fungicidelor și perioada de aplicare a acestora.

Testele efectuate timp de 3 ani de BASF au arătat că utilizarea Revystar® Flex oferă cu până la 8 ore mai mult timp pentru tratament în timpul unei zile. Datorită independenței față de vreme, Revystar® Flex poate fi aplicat chiar și la 4°C (Interval cuprins între 4°C – 27°C). Asta face ca intervalul orar în care se poate aplica tratamentul fungicid să fie cuprins între orele 6:00 și 24:00, ceea ce înseamnă că fermierii au cu 8 ore mai mult timp pe zi pentru efectuarea tratamentului

 revystar-tratament_b

Mai mult, grație formulării sale moderne, Revysol® este absorbit de către plante imediat după aplicare și poate fi translocat de 24 ori mai rapid în plantă comparativ cu triazolii convenționali pentru un efect curativ de excepție împotriva agenților patogeni. Pachetul fungicid Revystar® Flex oferă astfel fermierilor posibilitatea de a asigura o producție mare datorită independenței față de condițiile meteo și a eficacității foarte bune împotriva unui spectru larg de boli.

 revystar-timp-aplicare_b


Cum se aplică Revystar® Flex

Pachetul fungicid Revystar® Flex este recomandat să fie aplicat ca prim tratament la grâu și orz. Momentul de aplicare recomandat este de la alungirea tulpinii și până la apariția frunzei stindard (stadiile BBCH 30 – 37). Doza recomandată de aplicare este de 0,75 l/ha Revystar® + 0,25 l/ha Flexity®.

Pentru a găsi momentul optim de aplicare și estimarea performanței produsului vă invităm să folosiți instrumentul interactiv de pe site-ul BASF.

Fiecare achiziție de Revystar® Flex îți poate aduce bani în cont. Participă la promoția ”Câștigi mai mult cu BASF”, descarcă și completează voucherele aferente, trimite-le către BASF pe WhatsApp împreună cu documentele doveditoare și vei primi banii în cont. Detalii despre promoțiile active pentru produsul Revystar® Flex poți găsi pe site-ul BASF, în secțiunea Promoții.

Vremea a fost dintotdeauna un factor de stres pentru fermieri, dar în ultimii ani pare să pună probleme din ce în ce mai mari. Schimbarea climatică se vede cel mai bine primăvara în alternanțele foarte mari de temperatură de la zi la noapte. Acest fenomen pune probleme nu doar plantelor de cultură, ci și produselor de protecția plantelor.

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →