2 minute de citit

RESPECT total pentru MEDIU – CONTROLUL mecanic al BURUIENILOR

• Prăşitoarea multiplă între rânduri, de tip greu, modelul FP, pentru tractoare de la 15 la 100 CP este ideală pentru toate culturile. Maşina de prăşit are de la 2 la 7 organe active tip freză, cu carcasă reglabilă de la 22 la 100 cm.
Maşina poate fi dotată cu toate accesoriile: dispozitiv pentru brazde, distribuitor de îngrăşăminte, ghidaj direcţional, cuţit de întrerupere brazde şi cadru pliabil de la 3,30 m la 2,50 m pentru circulaţia pe străzile publice, aplicabil tuturor versiunilor, inclusiv celor cu distribuitor de îngrăşăminte (2 m). Este fabricată în trei modele, în funcţie de înălţimea plantei: FP 50 cm, FPA 66 cm şi FPXA 78 cm.

Agricola Ţara Bârsei SRL_b

• Frezele de îngropat pietre şi de pregătit patul germinativ (de afânat terenul), pentru tractoare de la 15 la 140 CP reprezintă soluţia care garantează economia şi calitatea muncii. Maşinile sunt ideale şi în cazul terenurilor pietroase, argiloase şi care necesită îngroparea resturilor provenite din culturile precedente.
Principiul de funcţionare constă în: cilindrul susţine rotorul cu lame. Acesta din urmă, rotindu-se în sens invers, împinge pământul şi pietrele către un grilaj care împiedică trecerea materialelor mai mari, îngropându-le sub un strat de 10-20 cm de pământ moale şi afânat. Cilindrul apasă şi nivelează terenul, făcându-l perfect şi gata de însămânţare.
Frezele pot fi dotate cu distribuitor de îngrăşăminte sau cu semănătoare.

Agricola Ţara Bârsei SRL_b

• Modelul ranforsat ISR oferă o lăţime de lucru de 4,20 m şi necesită o putere a tractorului de doar 110-140 CP. Implementul dispune de cardan cu limitator automat, lamă nivelatoare cu manivelă, grilaj vibrator şi 6 lame pe fiecare flanşă.

Agricola Ţara Bârsei SRL_b

Ciprian CIOBOTARU
Agricola Ţara Bârsei Braşov

 TARA-BARSEI_1-14mai2019m119_b

Un articol publicat în revista Ferma nr. 8/235 (ediţia 1-14 mai 2019)

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →