4 minute de citit

REPO-Agri, un brand românesc

Având deja o experienţă de 25 de ani în construcţia şi comercializarea de remorci auto, compania cu sediul în Slatina, judeţul Olt, şi-a orientat atenţia de ceva timp şi spre domeniul agricol, unde speră să performeze la fel de bine. „Chiar dacă ne axăm în momentul de faţă pe remorcile agricole, vrem să ajungem să producem toată gama de utilaje. În ceea ce priveşte însă remorcile agricole, atâta timp cât ne încadrăm în limita omologărilor europene, posibilităţile sunt nelimitate din punct de vedere al capacităţii de încărcare. În funcţie şi de cerinţele clienţilor, putem opera orice modificări. Dacă cineva doreşte ca scara să fie poziţionată mai la stânga sau dacă vrea nu ştiu ce oblon, nu este nici o problemă. Suntem foarte flexibili”, ne-a explicat Alin Dumitriu, manager de dezvoltare al diviziei agricole.

REPO-Agri, un brand românesc_b

Basculare hidraulică pe trei părţi
Sub sigla REPO-Agri, Pop Industry produce nu doar remorci agricole, ci şi cisterne cu vidanjă, având diferite capacităţi de încărcare. Moskon, Zyraxes, Oroles, Duras, Cotyso şi Dapyx sunt produse deja consacrate pe piaţa românească, şi nu numai. „Am început activitatea în anul 1994, iniţial cu carosări auto şi suprastructuri, după care am demarat producţia de remorci. În prezent am ajuns la un număr de peste 5.000 de remorci produse anual, o bună parte fiind destinată pieţelor externe. Vorbim în principal de remorci auto. În vestul Europei exportăm în Germania, Franţa, Marea Britanie, Elveţia, Danemarca. Sunt nişte remorci făcute bine, gândite bine, perfecţionate de la un an la altul şi aliniate nevoilor utilizatorului final”, m-a asigurat Valentin Opran, directorul de export.
Remorcile REPO-Agri au implementat un sistem de basculare hidraulic trilateral şi un sistem de frânare hidraulic sau pneumatic. Sarcina utilă a acestora poate fi de la 3 tone până la 14 tone. De asemenea, obloanele sunt profilate, cu o durabilitate mare, garantând astfel utilizarea remorcii pe o durată lungă de timp. Structura este rigidă, rezistentă la torsiune, ramforsată, cu profile longitudinale şi transversale.

REPO-Agri, un brand românesc_b

Rezistenţă la coroziune
Pe lângă remorcile clasice, portofoliul REPO-Agri include şi un tip de remorcă pentru împrăştiat îngrăşăminte, botezată Piepor. Având capacitatea de încărcare de 6 tone, aceasta poate fi ataşată unui tractor de 65 CP. Pe podeaua benei remorcii este montat un transportor cu racleţi, iar în partea din spate (uneori pe lateral) sunt prevăzute sistemele de împrăştiere. Piepor are o construcţie solidă, destinată utilizării în condiţii de drumuri neamenajate. Întreaga structură are o protecţie anticorozivă de înaltă calitate. Obloanele sunt confecţionate din oţel profilat, fapt ce conferă o rezistenţă mare la şocuri, garantând astfel utilizarea pe perioadă îndelungată. {i, foarte important, aceasta este omologată pentru circulaţia pe drumurile publice.
„În general, fermierii caută ca remorcile să fie basculante pe trei părţi. Ceea ce noi chiar oferim. De asemenea, la remorcile pe care noi le producem şasiul şi obloanele sunt zincate. Asta conferă o mai mare rezistenţă la coroziune. În plus, la orice produs achiziţionat oferim doi ani de garanţie!”, susţin reprezentanţii Pop Industry, care asigură şi partea de service.
La uzina din Slatina lucrează în prezent 150 de angajaţi, iar puncte de lucru mai există în Bucureşti şi Cluj.

Alin Dumitriu_b
Alin Dumitriu: „Prin acest brand REPO-Agri am dorit să abordăm şi alte segmente de piaţă. Dar pe lângă remorci, vrem să producem şi alte utilaje care pot fi ataşate tractorului”.

Valentin Opran_b

Valentin Opran: „În prezent am ajuns la peste 5.000 de remorci produse anual, o bună parte fiind destinată pieţelor externe. Vorbim în principal de remorci auto”.

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 21/248 (ediţia 1-14 decembrie 2019)

 

Cisteste si...

Recomandările redacției

11 Sfaturi utile pentru a vă pregăti tractorul pentru iarnă

11 sfaturi pentru a vă pregăti tractorul pentru iarnă:
1. Efectuați verificările de rutină.
2. Spălaţi şi curăţaţi temeinic tractorul.
3. Goliți rezervorul și folosiți un combustibil de iarnă.
4. Verificaţi echipamentele de cauciuc.
5. Verificaţi presiunea şi umflaţi suplimentar anvelopele.
6. Gresaţi fiecare rulment/bucşă.
7. Scoateți bateriile în cazul “parcării” pe termen lung.
8. Parcați tractorul sub un şopron sau într-un garaj închis.
9. “Ajutaţi” tractorul să pornească în timpul iernii.
10. Nu uitaţi că iarna este momentul perfect pentru a face lucrările de întreținere şi reparaţiile.
11. Utilizați greutăți suplimentare, anvelope de zăpadă sau lanțuri pentru anvelope.

piata tractoarelor b 11 Sfaturi utile pentru a vă pregăti tractorul pentru iarnă
Ultimele articole
Ferma lumina credit foto iStock 1162244809 Vladimir Zapletin Ferme cu lumina stinsă!

Ferme cu lumina stinsă!

Fermierii români depun armele. Preţuri mici, datorii mari, speranţe deşarte… Fiecare zi aduce tot mai multă deznădejde şi într-un final […]

Citește mai multe știri →