Remorcile tehnologice Kuhn - Revista Ferma
5 minute de citit

Remorcile tehnologice Kuhn

Materialul genetic valoros trebuie completat de o rație furajeră gândită în așa fel încât să răspundă cerințelor superioare ale efectivului din fermă. Mai mult ca niciodată, competitivitatea din sectorul de creșterea animalelor este atribuită unui sistem de distribuție a furajelor eficient la nivel tehnic, nutrițional și economic. În acest sens, distribuitorul de utilaje agricole IPSO Agricultură le propune fermierilor gama de remorci tehnologice Kuhn, ce au fost create pe baza experienței sale internaționale în design, proiectare și comercializare, pentru a îndeplini următoarele criterii:
– adaptarea calității fiecărei componente din rație la nevoile animalului cu un sistem corect de cântărire;
– tăierea rapidă a baloților și a produselor fibroase până la lungimea optimă, așa cum recomandă nutriționistul;
– rații omogene pentru o cireadă mai sănătoasă;
– proces rapid de amestecare pentru conservarea calității furajelor, asigurând o rumegare optimă;
– rații echilibrate pentru a reduce riscul creșterii temperaturii, astfel îmbunătățind digestia;
– dimensiuni compacte și o gamă largă de sisteme de distribuție pentru toate tipurile de unități de producție și pentru clădiri înguste;
– dotări opționale ce includ melci de amestecare heavy-duty și plăci duble K-NOX pentru o durată prelungită de utilizare.

Sistemul Kuhn Efficient Feeding – soluții eficiente de amestecat și distribuit furaje

Sistemul Kuhn Efficient Feeding oferă toate garanțiile unui lider mondial în soluții de amestecat și distribuit furaje mixte. Toate remorcile tehnologice Kuhn (remorci tractate, auto-propulsate, mixere statice sau mașini robot) pot face față celor mai dificile situații din punct de vedere al condițiilor de muncă și al diversității furajelor. Remorcile tehnologice Kuhn îndeplinesc toate standardele nutriționale aplicabile și și-au demonstrat performanțele și adaptabilitatea prin testări continue ce au fost efectuate pe diferite continente. De asemenea, soluțiile Kuhn de distribuit furaje au fost concepute pentru a îndeplini toate cerințele în ceea ce privește clădirea, tractorul și încărcătorul.

MAREEEE_KUHN_6992_300dpi_b

Kuhn le propune fermierilor ce activează în sectorul zootehnic sisteme de gestionare a datelor pentru fermele care respectă standardele înalte de trasabilitate. De asemenea, producătorul de utilaje Kuhn oferă și numeroase servicii, așa cum este Efficient Feeding Feed, pentru a le oferi fermierilor sfaturile de care au nevoie pentru a optimiza investiția, indiferent dacă aceștia sunt la prima achiziție sau dacă doresc să înlocuiască mașina actuală.

Configurația mașinii – un element important

Atunci când un zootehnist își alege o remorcă tehnologică, el trebuie să identifice toate posibilele restricții ce pot împiedica buna funcționare a mașinii. În categoria restricțiilor intră: înălțimea maximă, configurația pasajului de distribuit furaje, intrarea/ieșirea din adăpostul de animale și posibila nevoie de a distribui simultan pe ambele părți. Kuhn poate oferi fermierilor mașina potrivită pentru nevoile lor specifice.
Opțiunile pentru cutia de viteze permit ca puterea necesară să fie redusă, adaptată tractorului existent în fermă. Sunt disponibile mai multe sisteme de control, oferindu-le fermierilor o gamă mai largă de funcții hidraulice. De asemenea, acestea pot fi adaptate echipamentelor hidraulice de pe tractor.
Gama de remorci tehnologice Kuhn oferă modele cu un singur sau dublu melc pentru adăposturi cu înălțimi reduse. Modelele cu doi melci verticali au o înălțime generală redusă, cu un volum echivalent.

KUHN_6987_300dpi_b

Dimensiunea fermei și numărul de rații – factori importanți în alegerea remorcii potrivite

Dimensiunea fermei și numărul de rații ce trebuie distribuite zilnic sunt de asemenea factori importanți în alegerea remorcii potrivite. Echipamente opționale, cum ar fi cuțite acoperite cu carbură, melci K-NOX și anvelope specifice, pot proteja remorca tehnologică de uzura în timp.
Remorcile tehnologice Kuhn sunt disponibile cu capacități de la 4 la 45 mc în versiunea tractată și de la 12 la 27 mc în versiunea auto-propulsată.
Produsele Kuhn sunt distribuite în România exclusiv prin rețeaua IPSO Agricultură.

www.ipso.ro

efficient-feeding_b

ALEGE MAȘINA ÎN FUNCȚIE DE CAPACITATEA DE CARE AI NEVOIE!

Volumul ocupat de fiecare tip de furaj este diferit și se bazează adesea pe cantitatea de substanță uscată prezentă în amestec. Pentru a verifica volumul ocupat de rația furajeră, un convertor digital este disponibil pe pagina Kuhn (www.kuhn.com) pentru a afla capacitatea necesară.
Fermierii trebuie să acorde o atenție sporită atunci când stabilesc ce rații de furaje fibroase folosesc. Este important să aibă în vedere toate tipurile de rații, inclusiv cele pentru bovine tinere, rații formate din fibre uscate, predominant lungi.
Remorcile tehnologice Kuhn sunt scalabile în ceea ce privește capacitatea: dacă fermierul schimbă rațiile sau își mărește efectivul de animale, se poate crește cu ușurință capacitatea mașinii cu ajutorul extensiilor disponibile.

Articol publicat în revista Ferma nr. 15(198), 1-14 septembrie 2017

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →