RECOLTATUL ORZULUI. Laurenţiu IOVAN speră la 5 TONE/HA! - Revista Ferma
2 minute de citit

RECOLTATUL ORZULUI. Laurenţiu IOVAN speră la 5 TONE/HA!

Laurenţiu Iovan, cultivator din Curmătura (Giurgiţa), a scăpat de grijile întreţinerii culturilor agricole. A încheiat în epoca optimă ultimele tratamente, astfel încât cerealele păioase (orzul şi grâul), precum şi celelalte plante cultivate – rapiţă, floare, porumb, mazăre, semănate pe cele 225 ha pe care le lucrează, se coc în voie. Până la secerişul care bate la uşă, are timp să meşterească la combina John Deere 1177 din curtea fermei sale.

„Este maşina pe care lucrez şi îi facem revizia aşa cum trebuie înainte de campanie. În general, umblăm pe acolo pe unde ştiu că mai sunt probleme: schimbăm filtrele, uleiul… Probabil că după 20 ale lunii voi intra la orz, este cultura cea mai răsărită şi anul trecut mi-a dat mai mult de 5 tone la hectar. De fapt, toate arată destul de bine; acuma depinde cum va evolua timpul şi dacă ne mai ajută cu ceva ploi. Producţia obţinută o livrăm la furnizorii din zonă, preţurile sunt aşa cum merge piaţa, acceptabile, nu atât de bune la cât ne aşteptam: orzul e 52-53 de bani kilogramul, grâul 60 de bani, rapiţa 1,57-1,58 lei/kg, susţine fermierul.

Spic de orz_b

Portivit lui Laurenţiu Iovan, campania de vară va dura cam o lună de zile. El este conştient că îl aşteaptă o perioadă de muncă intensă. Detalii despre pregătirile pentru campania de recoltare găsiţi în revista Ferma, ediţia 15-30 iunie 2016!

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →