Rapiţa KWS - Produse şi recomandări - Revista Ferma
4 minute de citit

Rapiţa KWS – Produse şi recomandări

kws m Rapiţa KWS - Produse şi recomandări

KWS este nu doar una din primele trei companii multinaţionale în ceea ce priveşte producerea şi comercializarea rapiţei de toamnă în România. Prin munca noastră, facem totul pentru a fi în sprijinul fermierului, atât prin hibrizii şi soiurile de înaltă clasă pe care îi comercializăm dar şi prin preocuparea noastră de a oferi consultanţă şi soluţii tehnologice.

Remy: Calităţi agronomice superioare
Este soluţia principală pentru fermierii care utilizează soiuri şi care urmăresc să obţină producţii foarte mari.

Milena: Producţii record de ulei la hectar
Remarcabil pentru adaptabilitatea sa la condiţii pedoclimatice şi tehnologice diferite, dar şi pentru productivitatea excelentă; este soiul care nu se lasă înlocuit de hibrizi.

Traviata: Performanţe superioare pe fondul stabilităţii
Din punct de vedere genetic, acest hibrid este îmbinarea fericită între potenţialul de producţie şi calitatea excepţională a uleiului şi o stabilitate mult superioară competitorilor.

Turan: Cel mai bun potenţial de producţie
Hibrid intensiv care oferă satisfacţii cu totul deosebite fermierilor care sunt preocupaţi de aplicarea unei tehnologii de cultură de înaltă clasă.

Brutus: Hibridul cu cel mai mare procent de ulei în seminţe
Este nu numai performer prin calitate, ci şi prin nivele de producţie excelente şi timpurietatea cu totul deosebită.

Tassilo: Excelentă stabilitate a producţiei
Îmbinând performanţele de producţie excelente cu o stabilitate foarte mare, indiferent de condiţiile pedoclimatice, asigură fermierilor profit garantat.

Triangle: Garanţia recoltelor superioare
Hibridul brand al firmei KWS a dovedit, în lunga perioadă de când este pe piaţa românească, faptul că este unul dintre cele mai performante produse.


Recomandări

Ţinând cont de situaţiile neplăcute din toamna trecută, când din cauza condiţiilor climatice nefavorabile foarte mulţi fermieri s-au văzut nevoiţi să înfiinţeze cultura de rapiţă în câmpuri pregătite necorespunzător, recomandăm fermierilor hibrizii de rapiţă KWS, care au un sistem radicular foarte bine dezvoltat, ce permite plantelor un restart extrem de puternic în primăvară, un aflux deosebit al nutrienţilor în plantă şi, în consecinţă, dezvoltare excelentă şi rezistenţă foarte bună la cădere.

Pentru a valorifica aceste calităţi deosebite ale geneticii KWS, fermierii trebuie să asigure plantelor posibilitatea punerii în valoare a potenţialului lor prin întreg complexul de măsuri tehnologice şi prin pregătirea în condiţii bune a patului germinativ.

Pentru a reuşi pregătirea corespunzătoare a terenului în vederea semănatului, recomandăm ca imediat după recoltarea premergătoare să se efectueze arătura iar în spatele plugurilor să se intervină imediat cu grape cu discuri sau alte utilaje care să mărunţească suficient solul, să conserve umiditatea existentă în sol şi să permită o mai bună înmagazinare a apei din precipitaţii.

În situaţia în care intervin ploi după lucrări, se poate realiza un control extrem de eficace al buruienilor şi al samulastrei, care au condiţii bune de răsărire, iar în situaţia în care nu mai plouă, printr-o singură lucrare de mărunţire a bulgărilor de pământ înainte de semănat se reuşeşte realizarea unui pat germinativ acceptabil, care să permită semănatul şi valorificarea pentru răsărire a eventualelor ploi de toamnă (în jur de 10 mm).

Detalii pe www.kws.ro

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →