Programul “cultura verde” sau înverzirea cu utilaje marca APV! - Revista Ferma
6 minute de citit

Programul “cultura verde” sau înverzirea cu utilaje marca APV!

apv11 m Programul “cultura verde” sau înverzirea cu utilaje marca APV!

Compania APV se concentrează permanent pe un service operativ și competent, oferit tuturor clienților săi, mai ales că firma crește și se dezvoltă de la an la an. Gama de produse a firmei APV cuprinde următoarele: utilaje pentru însămânțare și supraînsămânțare pentru culturi intercalate, pentru împrăștierea de otravă contra melcilor dar și pentru împrăștierea de substanțe pentru fertilizare în formă granulată.

Utilajele recomandate de către APV Technische Produkte GmbH pentru însămânțarea culturilor verzi sunt semănătorile pneumatice din gama PS, precum și distribuitorul electric cu disc ES 100, dar mai ales distribuitorul electric cu dublu disc ZS 200. Astfel, semănătorile pneumatice din gama PS, dar și utilajele de împrăștiat semințe de mare precizie din gamele ES și ZS, au fost gândite în așa fel încât să poată fi utilizate concomitent cu prelucrarea solului, într-o singură trecere. 

 

Semănătorile pneumatice APV din gama PS

Aceste semănători se pot atașa direct la tractor sau pe utilajele de prelucrat solul, reducând astfel numărul de treceri la unul singur. Cu semănătoarea pneumatică PS se pot însămânța diverse tipuri de semințe, de la cele mici până la semințe mari, și asta doar prin simpla schimbare a dozatorului. 

Semănătorile pneumatice APV sunt independente față de vânt și pot fi folosite în același timp cu pregătirea solului, acest lucru făcând din semănătoarea noastră un produs ce poate fi folosit în mai multe scopuri, de la o semănătoare pneumatică autentică, la un microgranulator, prin atașarea acesteia la o semănătoare de păioase sau o semănătoare de plante prășitoare.

Semănătorile pneumatice din gama PS pot fi livrate și în varianta FERTILIZER EDITION, aceasta servind la aplicarea fertilizantelor microgranulate și clasice, odată cu prelucrarea solului, dar și pentru aplicarea pesticidelor.

Această variantă a lui PS vine cu o serie de îmbunătățiri, și anume:

– protecție totală împotriva coroziunii, datorită faptului că materialele folosite sunt din inox;

– dozatoare flexibile tip Flex20 și Flex40;

– talere de împrăștiere din inox;

– bare hexagonale zincate pentru talerele de împrăștiere;

– componentele vopsite sunt realizate în sistemul KTL folosit în industria auto;

– dozatorul izolat cu Plyurethan.

Controlul dozării se face extrem de ușor, cu ajutorul modulului de comandă 5.2, care se montează în cabina tractorului. De asemenea, puteți atașa la modulul de comandă senzori de viteză, astfel încât veți avea o independență față de viteza de deplasare a tractorului.

În varianta opțională, firma APV aduce la semănătorile din gama PS un set de senzori de viteză – senzor de roată, senzor de radar, senzor GPS și cablu cu 7-pini – toți acești senzori oferindu-vă independență totală față de viteza de deplasare.

Gama de produse PS vine în întâmpinarea clienților cu capacități diferite ale buncărului, de la 120l, 200l, 300l, 500l și 800l, cu mențiunea că toate variantele de la PS120 la PS500 au buncărul (rezervorul) din material plastic, pentru a avea o masă proprie foarte redusă.

Date tehnice ale semănătorilor pneumatice din gama PS:

• lățimi de lucru: 1-6 m cu suflantă electrică dublă cu 8 și 16 ieșiri; 1-7 m cu suflantă hidraulică cu 8 ieșiri; 3-12 m cu suflantă hidraulică cu 16 și 32 de ieșiri;

• recipient pentru semințe, recipient din material plastic cu o capacitate de 120 l, 200 l, 300 l, 500 l; recipient metalic pentru 800 l și pentru TWIN PS300

• putere 12 V/25 A.

 

Avantajele utilizării semănătorilor pneumatice APV din gama PS

– reglarea cantității în timpul deplasării prin modulul de control, diferiți arbori de însămânțare (semințe fine și semințe mari);

– aplicarea independentă de vânt și foarte precisă a semințelor;

– monitorizarea turației arborilor de semănare prin modulul de control, de pe scaunul șoferului;

– montaj simplu;

– distribuire transversală exactă pe întreaga lățime de lucru;

– plăci parașoc cu optimizare de flux pentru semănare universală, în funcție de golire;

– monitorizare a erorilor;

– aplicarea cantităților de semințe independent de viteză;

– management de întoarcere la capăt de rând (cu sistem de senzori opțional, numai cu modulul de comandă);

– contor de hectare;

– calibrare automată (numai cu modulul de comandă 5.2);

– verificarea vizuală a rezervorului.

Pentru cei care doresc un echipament complet, firma APV vă oferă tăvălugul AW 630 SG (Cambridge sau dințat), dotat cu semănătoarea pneumatică PS, exact ca în fotografii. Acestea se pot comanda în varianta de 3 m, 6,3 m și 8,3 m.

Firma APV Technische Produkte GmbH vine în întâmpinarea clienților și cu o variantă low cost, cu care puteți obține rezultate remarcabile în programul de cultură verde. Astfel, puteți împrăștia semințele uniform și pe lățimi mari de lucru, cu ajutorul distribuitoarelor electrice din gama ES și ZS. În oferta noastră găsiți:

• ES 100 M1 Classic, cu un rezervor de 100 l și o lățime de lucru între 2 și 24 m

• ES 100 M2 Special cu un rezervor de 100 l și o lățime de lucru între 1 și 27 m

• ZS 200 M3 cu dublu disc, rezervor de 200 l, lățime de lucru între 1 și 30 m

 

Text și foto: APV Technische Produkte GmbH

 

 

Tiberiu JDIC – Director APV pentru România, Ungaria, Serbia, Bulgaria și Republica Moldova 

tel. 0722 822 341; email: tj@apv.at

Echipa APV:

• Lazea Lucian – România Nord-Vest, tel. 0736 662 113, email: ll@apv.at

• Rădulescu Paul Alexandru – România Sud, tel. 0724 035 588, email: ar@apv.at

• Doboș Robert – Ungaria, tel. 0725 585 377, email: rd@apv.at 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.15(176) 1 – 15 septembrie 2016

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →