ProfiKURA - confort “all-in-one” - Revista Ferma
3 minute de citit

ProfiKURA – confort “all-in-one”

Suprafaţa optim-aderentă a covorului conţine materialul abraziv corindon şi are profilul în formă de stea, oferind siguranţă mare la alunecarea vacilor şi contribuind substanţial la obţinerea formei fiziologic corecte a ongloanelor, datorită uzurii lor uniforme.

profiKURA_profil cu crampoane dedesubt

Pardoseală cu multiple beneficii şi funcţii
Avantajele covorului profiKURA sunt multiple:
– îmbunătăţeste confortul la mişcare;
– contribuie la o mai bună sănătate a ongloanelor şi la creşterea mobilităţii, vacile mişcându-se mai des pentru a se hrăni şi adăpa;
– favorizează asimilarea hranei, crescând producţia de lapte;
– are o perioadă mare de utilizare;
– îşi păstrează forma şi proprietăţile timp îndelungat;
– sistemul „puzzle“ prin care se prind bucăţile de covor (covoare unice, uşor de manevrat) compensează dilatarea termică a materialului, şi, practic, se pot acoperi total suprafeţele de mişcare;
– montajul este rapid şi uşor, punctele de fixare deja pregătite facilitează şi mai mult amplasarea lui în grajd.
Acest tip de covor se pretează atât grajdurilor noi, cât şi celor renovate, fiind posibile utilizarea plugului raclor şi circulaţia mecanizată în grajd.
Considerat un “multitalent” dintre pardoselile de mişcare din grajd, profiKURA are acelaşi profil cu crampoane dedesubt şi aceeaşi grosime de 24 mm precum pardoseala pediKURA, dar procentul de material abraziv pe suprafaţa sa este mai redus, astfel încât să poată fi utilizat pe aleile de mişcare din tot grajdul.
ProfiKURA oferă vacilor o suprafaţă de mişcare moale şi plăcută, o excelentă siguranţă la deplasare, precum şi modelarea optimă a ongloanelor prin abraziune!
Forma optimă a onglonului presupune un unghi la vârful acestuia de circa 45-50 grade şi o lungime a peretelui dorsal de cca 7,5 cm. Dacă ongloanele sunt prea coborâte (unghiul prea ascuţit), rezultă solicitări punctuale dureroase care pot creşte pericolul apariţiei pododermatitelor infecţioase şi hemoragice.
Recomandări de utilizare:
• Covorul profiKURA menţine forma onglonului, dar nu înlocuieşte trimajul. Toaletarea regulată a ongloanelor trebuie făcută în continuare, dar în sensul unei îngrijiri şi mai puţin a unei corectări sau intervenţii complicate. Kraiburg recomandă tăierea funcţională a ongloanelor cu 4-6 săptămâni înainte de a instala profiKURA.
• Nu instalaţi profiKURA imediat după ce aţi făcut trimajul, deoarece onglonul trebuie să se adapteze mai întâi suprafeţei abrazive!

covor-profiKURA

Text şi foto: Kraiburg

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 9 (192) din 15-31 mai 2017

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →