3 minute de citit

Produsul cu efect șoc asupra acarienilor

Acarienii sunt dăunători polifagi ce afectează culturile de soia, legume, viţă-de-vie, pomi fructiferi, plante ornamentale etc.Venim în sprijinul fermierilor cu produsul Ortus® 5 SC, pe bază de fenpiroximat (50 g/l), insecto-acaricid produs de compania japoneză Nihon Nohyaku CO LTD.

Wuxal Ortus® 5 SC _b

Acţiunea fenpiroximatului asupra acarienilor

Fenpiroximatul inhibă transferul de electroni din mitocondrii, afectând sistemul respirator al acarienilor, şi determină modificări ale comportamentului dăunătorilor, urmate de moarte.

Ortus® 5 SC este un produs cu acţiune de contact şi ingestie şi este eficient împotriva tuturor formelor de dezvoltare ale acarienilor (ouă, larve şi adulţi). Produsul are efect de şoc: chiar la o zi după tratament, inhibă respiraţia celulară a acarienilor, organismele dăunătoare rămân fără energia necesară dezvoltării sau, după caz, a hrănirii, iar pagubele încetează brusc.

În cazul populaţiilor mari de dăunători, produsul Ortus® 5 SC are efecte mai bune decât compuşii cu eliberare prelungită. Efectul este persistent la doza recomandată pentru cultura-ţintă, iar aplicarea preventivă este cea mai eficientă.

 

Două avantaje în plus

1. Ortus® 5 SC nu prezintă rezistenţă încrucişată cu alte acaricide sau insecto-acaricide convenţionale.
2. Ortus® 5 SC nu afectează insectele benefice, cum sunt albinele, şi are toxicitate scăzută asupra mamiferelor.

Produsul are un spectru larg de control, dăunătorii cei mai periculoşi care sunt controlați prin aplicarea lui sunt: Panonychus ulmi (la măr, prun, viţă-de-vie), Tetranychus urticae (la coacăz, viţă-de-vie, iar în spaţii protejate, la tomate, ardei, castraveţi, vinete şi crizanteme). De asemenea, prezintă efect secundar de control al Etiella zinckenella(molia păstăilor) din culturile de soia.

 

Atenție la aplicare!

 

Pentru o bună distribuire a soluției de tratat pe toate părţile atacate, se recomandă o atenție deosebită la calibrarea maşinii de stropit.

Vă recomandăm să utilizaţi ORTUS® 5 SC împreună cu adjuvantul Designer®, ce asigură aderența și absorbția sporită, prevenind alunecarea picăturilor și evitarea spălării de către ploaie. 

 

REZISTENŢA LA FENPIROXIMAT

Eficacitatea fenpiroximatului, ca şi a tuturor celorlalte acaricide, poate fi afectată pe termen lung de apariţia rezistenţei. Pentru a preveni acest fenomen, recomandăm respectarea dozelor omologate și alternarea cu produse din altă clasă chimică și cu un mod de acțiune diferit. De asemenea, rezistența este favorizată de potenţialul reproducător ridicat şi de ciclul de viaţă foarte scurt al acarienilor.

 

Pentru mai multe informații privind tratamentele sămânță, vă invităm să contactați  Reprezentanții de Vânzări Kwizda Agro Romania.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →