Acestea sunt: Getic (grâu Premium cu maturizare semitimpurie, perfect adaptat condiţiilor din Podişul Getic şi Câmpia Română); Topkapi (cel mai timpuriu soi de grâu din oferta companiei, aristat, foarte rezistent la arşiţa şi seceta din Bărăgan şi Dobrogea); Maurizio (omologat în aprilie 2016, aristat, semitimpuriu, rezistenţă foarte bună la făinare şi rugini); Tamino, (un semitimpuriu, aristat, foarte productiv şi foarte rezistent la îngheţ); Maximilian şi Mirastar, (soiuri Premium, aristate, semitimpurii, cu o excelenţă rezistenţă la făinare şi rugina brună, indici de panificaţie superiori).
Acestea au fost prezente în premieră, la sfârşitul lunii mai, în loturile demonstrative şi de cercetare amplasate lângă centrul industrial de procesare a seminţelor din Modelu, judeţul Călăraşi.
Varietăţi noi în circuitul comercial
De asemenea, au fost expune în premieră două soiuri de grâu durum de toamnă (Troubadur şi Sambadur) şi trei de triticale (o cereală hibridă excelentă pentru furajarea animalelor – până la 50% în reţetă – obţinută prin încrucişarea speciei Secale cereale cu Triticum aestivum) – Kaulos, Kasyno şi Fredro.
Între alte noutăţi pe care compania Probstdorfer Saatzucht România le va lansa în perioada următoare în circuitul comercial se numără trei soiuri de orz de toamnă – Finola, Alora şi Aida (primul, foarte timpuriu şi, deci, tolerant la secetă), orzoaica de primăvară, Elektra, dar şi cea mai nouă şi mai timpurie varietate de mazăre, Trendy.
‘Aida-n câmp!
De asemenea, la orzoaica de toamnă, noutatea se numeşte Aida – soi cu maturizare timpurie, excelent pentru furajarea animalelor datorită conţinutului proteic, rezistenţă bună la iernare, precum şi o rezistenţă foarte bună la secetă şi arşiţă. Varietatea are toleranţă bună la bolile foliare şi ale spicului, talia de 100 cm şi înfrăţirea puternică. Se recomandă densitatea la semănat de 400 bg la mp.