5 minute de citit

Primul încărcător Claas Torion telescopic

incarcator telescopic claas Torion - 738 T Sinus 2_b

Lansată în 2017, gama de încărcătoare Torion a fost creată de Claas special pentru aplicaţii agricole. Până acum includea zece opţiuni, cu greutăţi operaţionale cuprinse între 5 şi 21 de tone, iar din această toamnă, seria va fi completată cu un nou model. Botezat 738 T Sinus, acesta este primul încărcător frontal Torion pentru transportul şi manipularea materialelor prevăzut cu braţ telescopic şi, la fel ca și celelalte modele din serie, este rodul colaborării cu Liebherr.

 

7 CARACTERISTICI DE TOP

1. Manevrabilitate şi stabilitate

738 T Sinus combină articulaţia centrală şi binecunoscuta osie de direcţie spate a producătorului din Baden-Württemberg. Astfel, raza exterioară de bracaj la marginea cupei este de numai 4,22 m, cea mai bună din clasă. Pe de altă parte, datorită lungimii impresionante a braţului telescopic, punctul de pivotare al cupei ajunge la înălţimea de 4,96 metri! Sarcina utilă maximă de 2.300 kg în cazul utilizării furcii pentru paleţi pe o suprafaţă plată poate fi susţinută chiar şi în poziţie articulată, cu braţul extins complet. Atunci când braţul este articulat, sarcina maximă de basculare este de 3.800 kg.

2. Forţă de tracţiune ridicată

Cu furca puteţi încărca şi stivui până la o înălţime de 4,80 m, iar raza de acţiune maximă este de 2,69 m. Cinematica Z a braţului convinge datorită forţei de tracţiune ridicate şi vitezei mari de basculare. Cadrul pentru implemente cu unghi de pivotare de 172° a fost proiectat foarte compact, pentru a asigura vizibilitate optimă. Sistemul cu eliberare rapidă şi amortizorul la capătul cursei braţului telescopic sunt incluse în dotarea standard şi sporesc nivelul de confort pentru operator.

3. Capacitate hidraulică sporită

O contribuţie importantă la atingerea acestor performanţe o are şi direcţia SINUS unică. Pentru operaţiunile de ridicare şi stivuire aveţi la dispoziţie suficientă capacitate hidraulică în orice moment, datorită debitului de 93 l/min. În cazul echipamentelor cu consum ridicat de ulei, se poate comanda opţional o pompă suplimentară cu debit ridicat, care pune la dispoziţia implementelor externe ataşabile, precum măturători sau dispozitive pentru mulcire, o capacitate hidraulică suplimentară de 28 l/min. Presiunea maximă de lucru este de 230 bar.

incarcator telescopic claas Torion - 738 T Sinus 1_b

4. Sarcini uşurate pentru operator

Acolo unde procesele de încărcare se repetă pe termen lung, sistemul opţional ‘Smart Loading’ asigură creşterea semnificativă a confortului şi reduce foarte mult sarcinile operatorului. Printre funcţii se numără limitarea programabilă a înălţimii de ridicare şi de coborâre, revenirea automată a cupei, limitarea dinamică a sarcinii, precum şi afişajul pentru funcţionarea braţului telescopic şi a cadrului pentru instrumente pe terminalul tactil cu diagonala de 9 inch amplasat în dreapta câmpului vizual al operatorului. Plierea automată a braţului telescopic în combinaţie cu revenirea automată a cupei şi activarea punctului inferior al limitării înălţimii de coborâre reprezintă o caracteristică unică pe piaţă. Cu doar o mişcare din joystick, braţul telescopic şi cadrul pentru implemente se deplasează în poziţiile salvate. Amortizarea opţională la capătul cursei pentru cinematica de ridicare şi de basculare poate fi reglată individual cu ajutorul terminalului cu tehnologie de ultimă oră.

5. Motor în patru cilindri Stage V

Eficienţa şi antrenarea componentelor auxiliare sunt asigurate de un motor în patru cilindri de la Yanmar, care dezvoltă 73 CP şi este echipat cu turbocompresor controlat, ce îndeplineşte cerinţele standardului de emisii Etapa V datorită filtrului de particule diesel (DPF) şi a catalizatorului de oxidare diesel (DOC), motiv pentru care motorul nu necesită AdBlue. Datorită amplasării motorului în spatele cabinei, acesta are rol şi de contragreutate. Ventilatorul opţional cu reversarea sensului menţine radiatorul curat prin schimbarea regulată, automată a direcţiei de rotaţie, operatorul având posibilitatea de a activa ventilatorul manual, în orice moment.

6. Smart Shifting

Transmisia e de tip ‘Smart Shifting’ cu unitate hidrostatică şi transmisie cu două game de viteză (între 0 şi 20 km/h sau 0 şi 40 km/h). O caracteristică esenţială a sistemului ‘Smart Shifting’ o reprezintă schimbarea automată a treptelor de viteză în ambele game, care are loc prin sincronizarea transmisiei şi unităţii hidrostatice, garantând o comutare fiabilă şi confortabilă. Diferenţialele blocabile disponibile standard sporesc tracţiunea mai ales pe teren dificil.

7. Vizibilitate la 360 de grade

Cabina noului Torion 738T Sinus oferă, de asemenea, numeroase beneficii. Datorită celor patru piloni înguşti, a capotei motorului puternic înclinată, parbrizului adânc şi braţului telescopic subţire, vederea la 360 de grade, precum şi asupra cadrului pentru implemente sunt la nivel de top.

incarcator telescopic claas Torion - 738 T Sinus cabina_b

CONFORT RIDICAT ÎN CABINĂ

Pentru operator, scaunul încălzit, cu suspensie pneumatică de frecvenţă scăzută, asigură cel mai ridicat confort pe orice vreme. Pe lângă asta, coloana de direcţie poate fi reglată pe trei niveluri iar toate funcţiile importante sunt uşor accesibile pe consola laterală şi prin intermediul joystick-ului. O caracteristică unică pentru această clasă o reprezintă monitorul reglabil pe înălţime. Ecranul de pornire poate fi configurat individual şi are opţiune pentru modul de lucru pe timp de zi sau de noapte.

 

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →