Prima femeie care traversează România cu tractorul - Revista Ferma
4 minute de citit

Prima femeie care traversează România cu tractorul

Romania vazuta din tractor 2021 3_b

Patricia Pop, jurnalist și prima persoană care traversează România la volanul unui tractor a pornit intr-o nouă etapă în traversarea țării. După ce a parcurs mii de kilometri în șapte județe din sudul și patru județe din vestul țării, anul acesta va străbate alte 10 județe din estul si nord-estul țării la volanul unui tractor de 240 CP, un tractor McCormick X7.624 VT-Drive asigurat de APAN Agriculture Equipments. Noul model de tractor X7, roșu, într-o culoare ediție specială, lansat cu această ocazie pe piața românească, a pornit pe data de 17 mai, din localitatea Greci, județul Tulcea de unde Patricia își va începe aventura jurnalistică străbătândapoi județele Brăila, Galați, Vrancea, Bacău, Vaslui, Neamț, Suceava, Botoșani și va finaliza traseul pe 11 iulie la Iași. Plecarea se va face de la poalele Munților Măcin, cei mai vechi munți din Europa, o zonă cu o lungă și tumultoasă istorie, aflată la confluența mai multor etnii.

Romania vazuta din tractor 2021 1_b
Întregul traseu și filmările realizate în cele 2 luni pentru al treilea sezon al emisiunii ROMÂNIA VĂZUTĂ DIN TRACTOR au misiunea de a promova agricultura, turismul și gastronomia locală, “trei domenii strategice care ar putea ajuta România să renască”, după cum spune Patricia.

„Pentru mine România Văzută Din Tractor este o provocare, o luptă pe care o port cu mine, cu lumea largă pentru domeniile în care cred și care contează – agricultura, turismul și gastronomia. Îmi doresc ca România să renască, iar aceste 3 domenii sunt strâns legate de fibra cea mai profundă a ceea ce este autentic românesc. Cu asta cred că putem fi unici și putem ieși în față. Cu fiecare filmare pe care o vom face vom da o șansă fermierilor și antreprenorilor români să se facă cunoscuți, să își spună ofurile, dar să și inspire alți oameni”, a declarat realizatoarea emisiunii înainte de start.

Romania vazuta din tractor 2021 2_b
Timp de două luni, în perioada 17 mai – 11 iulie 2021, Patricia Pop și echipa ei de filmare vor vizita zilnic ferme din diverse sectoare ale agriculturii (cultură mare, zootehnie, legumicultură, viticultură, pomicultură, culturi de nișă), va sta de vorbă meșteri populari, cu tineri antreprenori, oameni experimentați, care pot inspira cu poveștile lor. În jurnalul video al acestei călătorii vor fi prezentate locurile de cazare, tocmai pentru a da idei de călătorie celor care vor să descopere noi destinații în România, iar Patricia se va implica și în procesul gătitului alături de oamenii locului pentru a împărtăși lumii din bogăția culinară a Moldovei.

Ca noutate pentru acest an, pe parcursul traseului, un nou membru al echipei, Iulian Șerbănescu va avea misiunea de a realiza o rubrică specială, numită IMPRESIILE CĂLĂTORULUI. “Am acceptat ca o persoană neimplicată în domeniul agricol să ne însoțească și să facă propriul rezumat al zilei. Practic o să vă povestească vouă ceea ce a văzut, cum s-a simțit, ce l-a impresionat pe parcursul călătoriei. Acest video va fi realizat zilnic, de pe traseu, de Iulian Șerbănescu, avocat și fin observator al afacerilor românești“, a explicat jurnalista.

Expediția Patriciei Pop va fi presărată și de subiecte de interes pentru tot mediul economic. “Îmi doresc să vorbim mai mult despre ce înseamnă valorificarea produselor pe o piață extrem de concurențială. Cum reușim să ne standardizăm producția și fluxul de comercializare, cât de mult ne-am maturizat în privința producției? Sunt curioasă să aflu dacă producătorii noștri au înțeles că trebuie să aducă pe piață ceea ce se caută? Cum ne revenim după provocările vremii și a vremurilor? Cum se orientează antreprenorii români în acest moment pe piață, cât de creativi au devenit. Care sunt noile strategii de promovare, este foarte important, pentru că se creează noi trenduri, ne adaptăm unor vremurinoi“, afirma temerara jurnalistă.

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Citește mai multe știri →