1 minut de citit

Prima carne de porc certificată drept NEUTRĂ din punct de vedere climatic

Cooperativa Agrifirm şi ferma Vallei Varken au lansat la sfâeşitul anului trecut pe piaţa olandeză prima carne de porc certificată neutră din punct de vedere climatic. Conceptul de-a lungul întregului lanţ de producţie poartă eticheta „Climate Neutral Certified”.

Acesta este menit să contribuie la reducerea amprentei de carbon pe care o lasă producţia de alimente.

 

Cum devine porcul neutru din punct de vedere climatic?


Pentru a atinge acest obiectiv, în hrana porcului se utilizează în special furaje cu emisii reduse, respectiv produse locale, cum ar fi cerealele. În plus, sunt evitate în mod deliberat produse precum soia sau uleiul de palmier, a căror cultivare provoacă numeroase defrişări la nivel mondial. Potrivit specialiştilor, în comparaţie cu furajele standard, în acest mod pot fi evitate 15 % din emisii.

eficienta porcine_b 

Energiile regenerabile fac diferenţa


În plus, fermierii folosesc energie regenerabilă de la sistemele fotovoltaice pentru funcţionarea grajdurilor. Din acest an, va fi adăugat un sistem centralizat de fermentare a gunoiului de grajd. Cooperativa va comercializa carnea sub eticheta „Climate Neutral Certified”. Iniţiatorii numesc acest proiect innovator şi spun că este la kilometri distanţă de agricultura convenţională.

 

Sursa: agrarheute.de

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →