Presa de balotat Krone Bellima cu cameră fixă - Revista Ferma
2 minute de citit

Presa de balotat Krone Bellima cu cameră fixă

krone2 m Presa de balotat Krone Bellima cu cameră fixă

Presa de balotat baloţi rotunzi cu cameră fixă de presare Bellima poate fi pusă în funcţiune de un tractor de putere mică. Cu cheltuieli reduse de întreţinere, realizează baloţi foarte tari din fân şi paie.

Asemănător multor altor prese de balotat baloţi rotunzi Krone, şi Bellima este fabricată cu noul sistem de ridicare pick-up Easy-Flow. Modelul anterior de pick-up, cu camă de comandă, precum şi celelalte piese de uzură au devenit de prisos.

Tehnologia fără camă are mai multe avantaje evidente. Din experienţa de până acum, piesele de uzură se pot reduce cu până la 60 la sută. Per ansamblu, noul sistem EasyFlow este cu 30 la sută mai rapid decât varianta veche cu comandă prin camă.

Bellima poate fi comandată cu două tipuri de pick-up-uri. Lăţimea la Bellima F125 este de 1.400 mm (DIN11220), cu comandă hidraulică şi poate fi fixat la înălţimea dorită. Prin proiectare s-a redus distanţa dintre pick-up şi camera de presare, amplificând astfel transferul uniform al materialului, optimizând alimentarea şi păstrând fluxul uniform. Varianta EasyFlow extra larg de 1.800 mm este o dotare de bază la modelul Bellima F130.

Bellima urmează Fortima nu numai prin aspectul exterior, ci şi prin proiectarea tehnică internă. De exemplu, funcţionează cu aceeaşi tehnologie elevator bară – lanţ, care şi-a demonstrat deja valoarea. La aceasta, datorită efectului de acţionare cu roată dinţată, nu există pierderi de putere, rotirea fiind mai intensă. Se pretează astfel pentru balotarea unui material complet uscat sau chiar umed.

Un avantaj distinct al Bellima este faptul că nu are electronică. Atât legarea cu sfoară cât şi cea cu plasă poate fi pornită hidraulic şi comod, din cabina tractorului. Plasa şi sfoara sunt plasate în partea frontală a presei, unde este loc pentru şase bobine de sfoară sau două suluri de plasă.

Date tehnice Bellima F130

Tabel Bellima

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →