PPA în zodia... porcului - Revista Ferma
3 minute de citit

PPA în zodia… porcului

Dar să vedem ce ne spun astrologii despre ce ar trebui să se întâmple în zodia Porcului şi să vedem cum se potrivesc previziunile astrologilor (preluate de pe www.eastrolog.ro) cu situaţia reală.
Se spune că anul porcului aduce “adesea aplanarea unor conflicte care trenează de mult timp”. Din păcate, deocamdată, acest lucru nu s-a întâmplat în domeniul prevenirii şi combaterii PPA, în ciuda faptului că fermierii şi specialiştii Uniunii Europene solicită neîntrerupt autorităţilor – din 2017 – să se implice activ în stoparea răspândirii acestui virus, care ameninţă cu dispariţia sectorului comercial autohton de producţie a cărnii de porc.

Porc_b

Posibil, însă puţin probabil să scăpăm de pestă!
Astrologii mai spun că anul porcului poate “să favorizeze afirmarea unor noi personalitaţi în plan politic (…), care reuşesc să adune în jurul lor oameni de valoare”. Constatăm însă că nici această predicţie nu s-a concretizat încă, dovada fiind că aceiaşi oameni care au făcut puţin – spre deloc – pentru fermierii ce aduc carnea de porc în galantare continuă să se regăsească în faţa “butoanelor de decizie”, dar pe care refuză cu obstinaţie să le folosească în interesul unei ţări în care importul de carne de porc a crescut cu peste 50.000 de tone doar în ultimul an.
Aceiaşi astrologi ne mai spun că “în ceea ce priveşte ştiinţa şi tehnologia, anul Porcului favorizează descoperirile ştiinţifice şi progresele tehnlogice, în special în domeniul medical şi în alte domenii care au impact social, de exemplu prin realizarea şi comercializarea unor produse noi, inovative, care ne fac viaţa mai uşoară şi mai plăcută”. Să însemne toate acestea că ar trebui să ne aşteptăm ca în acest an să se descopere mult aşteptatul vaccin eficient pentru stârpirea acestui virus nenorocit? Posibil, însă puţin probabil!
Deci iată că, deşi plin de optimism şi de măreţe eventuale împliniri, anul Porcului nu a adus încă nimic bun fermierilor. Focarele de pestă porcină africană apar ca ciupercile după ploaie, fără ca cei îndreptăţiţi prin lege să ia decizii radicale pentru stoparea acestui virus devastator!
Rămânem însă cu o singură consolare: mai sunt câteva luni până la încheierea anului Porcului. Timp în care mai putem spera că toate aceste predicţii se vor împlini. Evident, doar dacă şi credem în astrologie!

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 16/243 (ediţia 15-30 septembrie 2019)

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →