3 minute de citit

Plante fără stres, ReGeNeRaRe cu succes

Plante fara stres, ReGeNeRaRe cu succes 1_b

În 2019, piața europeană a biostimulatorilor a depășit pragul de 507 milioane de dolari, potrivit unui studiu realizat de Dunham Trimmer – o companie lider de cercetare piață în domeniu.

Rapoartele globale de pe piața biostimulatorilor arată că aceștia se vor bucura de o creștere fulminantă în anii următori, în special pe segmentul culturilor de câmp și în mod deosebit la cerealele păioase.

Plante fara stres, ReGeNeRaRe cu succes 3_b

Sursa harta: Sursa: DunhamTrimmer LLC

 

Biostimulatorul Kerafol: versatilitate de neegalat

NATUREVO, cu o experiență de peste 23 de ani în poziționarea și dezvoltarea produselor inovative pe piața din România, atrage atenția fermierilor către un produs care a răspuns excelent în condițiile de stres deosebit în care s-au aflat culturile în vara acestui an.

Kerafol este mai mult decât o simplă combinație de aminoacizi. Kerafol este un produs care acționează sinergic cu majoritatea produselor de protecție a plantelor, fertilizanți și alți biostimulatori și conține cei mai importanți aminoacizi pentru plante. Această combinație de substanțe organice, în concentrațiile prezente, este realizată pentru a-i conferi produsului Kerafol o versatilitate de neegalat, poziționându-l pe primele locuri în topul produselor pe bază de aminoacizi.

 

Aplicare preventivă, rezistență prelungită

În condițiile anului 2022, Kerafol a crescut rezistența plantelor la stres, prelungind cu cel puțin o săptămâna viabilitatea plantelor. În actualele condiții climatice din țara noastră, aceste zile în plus au căpătat o importanță vitală și, implicit, o valoare economică majoră.

De exemplu, arsurile solare sunt un fenomen din ce în ce mai întâlnit în agricultură, iar acestea afectează negativ producția agricolă. O aplicare preventivă cu produsul Kerafol, în doză de 1 l/ha, va aduce beneficii considerabile fermierului.

 

Momente cheie pentru aplicarea produsului KERAFOL

Dacă ne referim la versatilitatea produsului și luăm în calcul culturile de cereale păioase și de rapiță, menționăm câteva momente cheie de aplicare:

  • La tratamentul de stimulare a germinării semințelor – în doză de 1 l/tonă, împreună cu produsele Rootip Basic și ArgintEVO;
  • În toamnă, în cazul în care dorim să activăm creșterea plantelor sau dacă există factori de stres biotic sau abiotic;
  • În primăvară, împreună cu primul tratament pentru o reluare rapidă în vegetație;
  • Odată cu tratamentul 3 pentru a preveni efectele negative cauzate de arsurile solare;
  • De asemenea, produsul poate fi aplicat la majoritatea culturilor de câmp și horticole, în momentele de stres de orice fel sau pur și simplu atunci când se dorește activarea creșterii plantelor.

 

Pentru culturi fără stres, apelați acum reprezentantul NATUREVO și profitați de oferta limitată pentru KERAFOL sau accesați linkul: https://www.naturevo.ro/solicita-oferta/

 Plante fara stres, ReGeNeRaRe cu succes 2_b


FACTORI DE STRES

 

Stresul plantelor este determinat de factori externi cum ar fi: arsurile solare, temperaturile ridicate sau scăzute, umiditatea, înghețul, atacul dăunătorilor, grindină, inundațiile, vânturile puternice și amplitudinile de temperatură extreme. Acești factori au efect negativ asupra metabolismului plantelor, cu impact direct asupra reducerii calității și cantității producției agricole.

 

un articol de

Ing. MIHAELA RADU

Director de Marketing NATUREVO

mai multe pe această temă www.naturevo.ro

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →