Parteneriat RAGT şi Bayer - Revista Ferma
3 minute de citit

Parteneriat RAGT şi Bayer

img 7899 m Parteneriat RAGT şi Bayer

Acordul de colaborare a fost semnat la data de 27 iunie a.c. şi, prin acesta, compania franţuzească RAGT cedează către Bayer CropScience informaţii privind genetica şi marcării moleculari pentru grâul de iarnă.


Grâu produs de RAGT şi tratat împreună cu Bayer

RAGT este considerată una dintre companiile europene cu cel mai avansat program de dezvoltare şi de cercetare pentru grâul de iarnă. Ca parte complementară, ambele companii vor putea elabora proiecte comune pentru îmbunătăţirea geneticii la grâu, iar RAGT va primi opţiunea de a licenţia cu marca proprie grâul tratat împreună cu Bayer.

„Acordul semnat este un pas extrem de important pentru compania noastră în dorinţa de a ne consolida poziţia pe care o deţinem pe piaţa europeană a grâului. Grâul este o cultură care necesită un efort mare de cercetare din partea ambelor companii din punct de vedere atât al seminţelor convenţionale cât şi al noilor tehnologii, astfel încât să facă faţă viitoarelor provocări din agricultură.

Largul portofoliu de tratamente pe care îl deţine Bayer, precum şi competenţele unice pe care le are în domeniul tehnologiilor avansate, cumulat cu angajamentele pe care le onorează în abordarea noilor provocări fac din Bayer CropScience cel mai bun partener pentru noi. Sunt convins că această cooperare va produce soluţii speciale pentru fermieri”, a declarat Daniel Segonds, preşedinte executiv al RAGT.

La rândul ei, Sandra Peterson, preşedintele Bayer CropScience, s-a declarat mulţumită de parteneriatul cu RAGT şi de beneficiile pe care acesta le va produce în viitor. „Acest parteneriat mutual va întări programele privind tehnologia grâului.

Acordul de cooperare şi de licenţiere e un pas pentru atingerea obiectivului nostru: de a dezvolta producţia sustenabilă de cereale cu soluţii superioare bazate pe portofoliul performant pe protecţia plantelor, servicii pentru agricultură şi cele mai bune varietăţi de grâu.

Aceste soluţii vor permite fermierilor să îşi sporească producţia în condiţiile climatice de astăzi”, a precizat Sandra Peterson.

Detaliile financiare ale acordului semnat nu au fost încă discutate, dar vor face subiectul unor dezbateri ulterioare şi vor fi comunicate.

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →