Prin urmare, asociaţia doreşte să atragă atenţia asupra biogazului printr-o campanie în social media.
În discuţiile actuale despre alternativele la gazele naturale ruseşti, biogazului i se acordă încă prea puţină atenţie, potrivit Asociaţiei Biogaz. Cu toate acestea, instalaţiile germane de biogaz ar putea creşte spontan producţia cu 20 % şi ar putea înlocui, până în 2030, peste 40 % din gazul importat în prezent din Rusia.
„Dorim şi trebuie să subliniem şi mai tare potenţialul biogazului. Pentru că suntem încă ascultaţi de o mare parte a sistemului politic. Acesta este motivul pentru care Asociaţia Germană a Biogazului lansează o campanie de social media însoţită de noul site biovollgas.de”, spune Manuel Maciejczyk, directorul general al Asociaţiei Germane a Biogazului, citat de landundforst.de.
Biometanul acoperă 1% din cererea de gaze din Germania
În prezent, Uniunea Europeană intenţionează să producă 35 de miliarde de metri cubi de biometan până în 2030. Potrivit lui Harman Dekkers, preşedintele Asociaţiei Europene a Biogazului, biogazul ar putea acoperi între 30 şi 50% din cererea viitoare de gaze din UE până în 2050.
Cu toate acestea, în prezent, în Germania, doar 10-12 TWh de biometan sunt introduşi în reţea, în vreme ce 960 TWh de gaze naturale au fost consumate în Germania în 2021. Acest lucru înseamnă că, în prezent, cota de biometan este de numai 1 % în total.
În România, mai multe ferme au decis să devină producătoare de biogas pentru consum şi sustenabilitate. Citeşte reţeta lor de success AICI!
Autonomie energetică în ferma integrată de la Ulmeni