Ordinul privind CLASIFICAREA FERMELOR de SUINE, un PRIM PAS pentru COMBATEREA PPA! - Revista Ferma
2 minute de citit

Ordinul privind CLASIFICAREA FERMELOR de SUINE, un PRIM PAS pentru COMBATEREA PPA!

Potrivit reprezentanţilor APCPR, în condiţiile evoluţiei virusului PPA în România şi a riscului ca producţia naţională de carne de porc să scadă drastic sau chiar să dispară, este absolut necesar ca toţi producătorii de porci să respecte legislaţia sanitară veterinară, regulile de biosecuritate şi de circulaţie a animalelor, să declare şi să înregistreze animalele din toate exploataţiile, indiferent de mărimea acestor exploatatii.

Porci_b

“Ordinul privind clasificarea fermelor de suine – chiar dacă nu corespunde integral solicitărilor asociaţiei noastre – reprezintă fundaţia pe care trebuie să se elaboreze regulile sanitar-veterinare de biosecuritate în exploataţiile de porcine şi strategia naţională a sectorului de producere a cărnii de porc din România în contextul actual al evoluţiei pestei porcine africane. Revizuirea şi aplicarea ordinului a fost solicitată de toate echipele de audit care au verificat, în ultimii doi ani, aplicarea reglementărilor europene în contextul evoluţiei virusului PPA în România”, se precizează în documentul citat.

Reducerea efectelor catastrofale ale bolii va fi posibilă doar dacă întreg sectorul de creşterea porcilor va avea reguli de creştere şi valorificare a animalelor clare şi unitare, care să permită ca toţi crescătorii de porcine să îşi desfăşoare activitatea în aceeaşi piaţă, în condiţii legale, cu respectarea normelor de biosecuritate, circulaţie a animalelor şi de siguranţă alimentară.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →