Orașul care-și transformă cimitirele în cea mai mare FERMĂ SOLARĂ urbană din țară! - Revista Ferma
3 minute de citit

Orașul care-și transformă cimitirele în cea mai mare FERMĂ SOLARĂ urbană din țară!

proiectul RIP valencia panouri fotovoltaice in cimitir Orașul care-și transformă cimitirele în cea mai mare FERMĂ SOLARĂ urbană din țară!
Credit foto @www.infojucar.com

Un oraș din Spania începe să-și folosească cimitirele pentru a genera energie regenerabilă. Valencia, oraș situat pe coasta de est, își propune să instaleze mii de panouri solare în cimitirele din jurul orașului.

Proiectul a fost botezat RIP – Requiem in Power (Recviem în energie)

CEA MAI MARE FERMĂ SOLARĂ URBANĂ DIN SPANIA!

Orașul Valencia plănuiește să instaleze 6.658 de panouri solare în cimitirele locale. Aproximativ 810 au fost deja amplasate în cimitirele Grau, Campanar și Benimàmet, scrie Euronews.com

Acestea vor genera o sursă totală de energie de peste 440.000 de kilowați pe an. De asemenea, vor duce la o reducere a emisiilor de dioxid de carbon de peste 140 de tone pe an, potrivit consiliului local.

Energia va fi folosită în cea mai mare parte pentru alimentarea clădirilor municipale, dar 25% va merge și către 1.000 de gospodării vulnerabile.

Alejandro Ramon, consilierul pentru urgență climatică și tranziție energetică din Valencia, a mai spus că proiectul va deveni cea mai mare fermă solară urbană din țară.

VALENCIA, CAPITALĂ VERDE EUROPEANĂ

RIP face parte din Misiunea Climatică Valencia 2030, unul dintre motivele cheie pentru care orașul a fost selectat pentru a fi Capitala Verde Europeană în 2024.

Obiectivul pe termen lung al misiunilor climatice este de a genera 27% din energie pentru oraș din surse regenerabile.

100% din această producție de energie curată va fi încorporată în infrastructură și clădiri publice până în 2030. De asemenea, orașul va folosi exclusiv LED-uri pentru iluminatul public.

FOLOSIREA CIMITIRELOR PENTRU PRODUCEREA DE ENERGIE REGENERABILĂ

Cimitirele sunt spații ideale pentru instalarea panourilor solare. Aceste spații urbane pot fi valorificate pentru producerea de energie curată fără a-și schimba scopul inițial – la fel ca atunci când acoperișurile sunt folosite ca amplasamente pentru panouri fotovoltaice.

Nu este prima dată când un consiliu are ideea de a înrola cimitirele în proiectele pentru obținerea de energie verde.

ENERGIE ȘI PROTECȚIE ÎMPOTRIVA INUNDAȚIILOR

Saint-Joachim este un grup de insule situate în mijlocul mlaștinilor Brière – o vastă turbărie situată la nord de estuarul Loirei, în Franța. Cimitirul local este situat la est de insula principală a orașului, o coborâre de la șase la zero metri față de nivelul mării.

Până în 2025, o instalație solară de 1,3 megawați va acoperi cimitirul și va furniza energie electrică celor 4.000 de locuitori ai comunei.

Pentru o taxă de intrare de doar 5 euro, aceștia vor avea, în cele din urmă, o parte din energia produsă.

Structura va colecta, de asemenea, apa de ploaie pentru un complex sportiv adiacent, ceea ce va contribui la reducerea inundațiilor.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →