2 minute de citit

O cultură de grâu performantă se tratează cu Alliance 660 WG

Concurența bururienilor pentru resurse trebuie eliminată mai ales în primele stadii devegetatie, în care plantulele de grâu își dezvoltă sistemul radicular și se pregătesc pentru intrarea in iarnă.

 alliance_b

 

 

Erbicidul Alliance 660 WG, pe bază de metsulfuron-metil și diflufenican, este recomandat pentru aplicarea la cultura de grâu de la apariția primei frunze (BBCH 10), până la sfârșitul înfrățirii (BBCH 29). Produsul prezintă un spectru larg de combatere, controlând principalele buruieni dicotiledonate anuale și perene specifice culturii, fiind, concomitent, extrem de selectiv pentru grâu.

Acțiunea și formularea Alliance 660 WG

Formularea pe baza a două substanțe din grupe diferite, metsulfuron metil și diflufenican, conferă Alliance 660 WG o dublă acțiune, sistemică și de contact, scăzând și riscul apariției fenomenului de rezistență.

Diflufenicanul, încadrat în grupa carboxamidelor, este un erbicid de contact și pelicular, cu absorbție prin coleoptilul și hipocotilul buruienilor în curs de răsărire, care acționează prin inhibarea procesului de sinteză a carotenoidelor.

Substanța activă metsulfuron metil, din grupa erbicidelor sulfonilureice, este absorbită prin rădăcini și frunze, fiind translocată apoi în întreaga plantă. Acționează ca inhibator al diviziunii celulare în vârfurile de creștere ale rădăcinilor și lăstarilor buruienilor-țintă, oprind creșterea și dezvoltarea acestora.

Screen Shot 2020-08-25 at 12.15.14 PM_b

Prin acțiunea complementară a celor două substanțe, buruienile sunt controlate cu succes, evitându-se apariția fenomenului de rezistență.

Aplicarea erbicidului Alliance 660 WG

Alliance 660 WG poate fi aplicat singur sau însoțit de un adjuvant, de la apariția primei frunze, până la sfârșitul înfrățirii, sau atunci când 70% din buruienile răsărite sunt în stadiul de 2-4 frunze.
Doza recomandată este de 100 g/ha.

Vă recomandăm aplicarea Alliance 660 WG împreună cu adjuvantul Designer care:
– crește aderența
– creste dispersia substanțelor active pe frunze
– nu interacționează negativ cu substanțele active din erbicid.

Aflați mai multe informații despre beneficiile Alliance 660 WG de la Reprezentanții de Vânzări Kwizda Agro Romania sau pe www.kwizda-agro.ro 

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →